![]() |
Kek, Pasta Ve Hamurişleri Hazirlarken... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kek, Pasta Ve Hamurişleri Hazirlarken...Çikolatalı kek: Evde hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman çikolataya biraz da tereyağı katın ![]() ![]() ![]() Kolay çırpmak için: Pasta, kek ve tart hazırlarken margarin yada tereyağını birkaç saat önce buzdolabından çıkarırsanız, oda sıcaklığında yumuşayacağı için daha kolay çırpabilirsiniz ![]() ![]() Tart hamuru açarken: Verilen malzemeye rağmen tart hamurunuz tutmadı mı? İşte nedeni: Tart hamuru açarken, merdaneye yapışmaması için kullandığınız un hamurun kıvamını bozup, sertleşmesine neden olur ![]() ![]() ![]() ![]() Meyveler dibe çökmesin: Meyvelerin kekin dibine çökmemesi için meyveleri önce una ya da nişastaya bulayıp bir süre bekletin ![]() ![]() ![]() Yumurta sarısını ayırmak için: Genellikle pasta ve börek yaparken yumurtanın sarısını akından ayrı kullanmanız gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vanilya kokusu: Sütlü tatlılara vanilyanın kokusunun ve tadının nasıl yakıştığını biliriz ![]() ![]() Pasta süslerken: Lezzetli bir pasta hazırlamak kadar, süslemek de çok önemlidir ![]() ![]() ![]() Mayalı hamur hazırlarken: Mayalı hamurun daha kolay yoğrulması için, mayaya bir miktar ayçiçekyağı ilave edebilirsiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|