![]() |
Hasretim Senden Yana Herşeye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasretim Senden Yana HerşeyeBir masaldı bu! Sen anlatırdın… Miş’li geçmiş zamanlardan yokluğa uzanan Dinle derdin: Ateşi,yağmuru,güneşi dinle Kekik kokulu dağlarda Bir çoban kavalında saklı Eski bir türkünün yakarışını Alev alev bir yüreğin yanışını dinle…… ![]() Sen anlatırdın… Yanmış bir türkünün ezgisinde Diyar diyar dolaşan aşkları Oysa Yalınayak sevdalarım gezinirdi düşlerinde Bilmezdin…… ![]() ![]() Düşlerin vardı Asırlar öncesinden uykularıma süzülen Ve gözlerin… Her mevsim yeniden yeşeren Kim bilir şimdi neresindesin zamanın Hangi yüzyılın masalında saklısın Belki bin bir geceli Şehrazat’sın Belki Babil’in asma bahçelerinde Çocukluğumun ellerinden tutmaktasın Bir masaldı bu! Hep sen anlattın… Çocuktum… ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasretim Senden Yana Herşeyegözüme ilişti gözün içimde infilak saati! yasak baktın nikotin sıcaklığıma, bir sigara daha yaklaşıyor bahar ![]() ![]() ![]() ellerin yanında değil, gemiler kalkıyor avuçlarından bütün limanlara bir telaş, yaklaşıyor bahar ![]() ![]() ![]() deniz altında bir zindan düşü, ayıp sarılmalar, lanetli öpücükler bilinmez bir nemrut esrarı arkadaş dağlar gibi korkusuz korkular ![]() ![]() ![]() kekikler yeşeriyor yaklaşıyor bahar bir deliliğin eşiğinde amansız mekansız sofrasız yani aç, ilaçsız ve hiçbir şiirin eskitemediği gözlerin, gözlerimin önünde el pençe divan ![]() ![]() ![]() bahar damarı çatladı toprağın bir nefes daha yaklaşıyor bahar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasretim Senden Yana HerşeyeBen, sana ne söyleyebildim ki bunca zamandır ![]() ![]() ![]() ![]() Yağmur bırakmadan geçen bulutlar gibiydi zihnimdeki düşünceler; dilime düşmeyen, sözcüklere dönüşmeyen! ![]() ![]() Ben, sana ne söyleyebildim ki bunca zamandır ![]() ![]() ![]() ![]() Her zaman fazla oldu söyleyemediklerim, söyleyebildiklerimden! ![]() ![]() Her zaman; bir bilinmez lisandaki çözülmez şiirleri koklayıp, hissettirmeye çalıştım sana ![]() ![]() ![]() Her zaman biraz daha zaman kolladım seslenmek için sana, ve her zaman hayıflandım; Ben, sana ne söyleyebildim ki bunca zamandır ![]() ![]() ![]() ![]() Kendi karanlığında; güneşe görünmek için karar veren bir tohum gibiydim ![]() ![]() ![]() Zordu çıkmak gömüldüğüm çamurdan; Ama güzeldi! ![]() ![]() Sen güzeldin ve ben, güzelleşiyordum seni düşündüğümde! ![]() ![]() Kendi karanlığında; güneşe görünmeye karar verip yeşillerini giyen bir tohum gibiydim ![]() ![]() ![]() Boyutları değişiyordu hayatımın ![]() ![]() ![]() Yani, değiştiren sendin boyutlarını hayatımın; büyüyordum, gelişiyordum, genişliyordum ![]() ![]() ![]() Söyleyebildiklerimden çoktu her zaman, söyleyemediklerim; bu yüzden kelimelerimin arası açılıyordu! ![]() ![]() Sığdıramadığım her duygu; iki kelimemin arasındaki boşlukta gizli ![]() ![]() ![]() O yüzden, yazdıkça parmaklarım,,, ve işte yine o yüzden söyledikçe dilim topallıyor! ![]() ![]() Toparlayamıyorum zihnimi ![]() ![]() ![]() Seni özlüyor, ve terliyorum özledikçe; Seni koklamak için ![]() ![]() ![]() İçimdesin! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasretim Senden Yana Herşeye"Bir masaldı bu! Hep sen anlattın… Çocuktum… ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|