![]() |
Bayat Ekmekle Yapılan Yemekler.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayat Ekmekle Yapılan Yemekler..Ekmek Dilimi Malzeme: 1 bayat ekmek, 3 yumurta, 1 kaşık nişasta, 3 kaşık un, 1 çay bardağı rendelenmiş az tuzlu peynir, 1 küçük demet maydanoz, 1 çay bardağı su, yeterince tuz, 1 su bardağı yağ Hazırlanışı: Un, yumurta ve nişasta ile birlikte bir telle güzelce çırpılır ![]() ![]() Diğer taraftan bir veya iki günlük bir bayat ekmek, birer santim kalınlıkta düzgünce dilimler halinde kesilir ![]() ![]() Bir tavada bir su bardağı çiçek yağı kızdırılır ![]() ![]() ![]() Ekmek Kavurması Malzemesi: 1 adet bayat ekmek, 125 gram margarin, 1 çay bardağı su Hazırlanışı: Bayat ekmek parçaları lokma büyüklüğünde doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalacuş Malzemesi: 1 adet bayat ekmek, yarım paket margarin, 3 bardak su, 250 gram yoğurt, 1 baş kuru soğan Hazırlanışı: Bayat ekmek, küpler şeklinde bıçakla kesilerek derin bir kaba konulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siron Malzemesi: 1 adet bayat pide, yarım paket margarin, 1 bardak su, 2 su bardağı yoğurt Hazırlanışı: Kibrit kutusu büyüklüğünde pideler bıçakla kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peynirli bayat ekmek köftesi Malzeme: 1 bayat ekmek, yarım kalıp beyaz peynir, 1 demet maydanoz, 2 yumurta, 1 adet soğan, tuz, köfte baharı, pul biber Hazırlanışı: Bayat ekmek, üzerine su serpilerek nemlendirildikten sonra ufalanır ![]() ![]() Bu karışım yoğrularak köfte şeklinde parçalara ayrılır ![]() ![]() Kaynak: istanbulyasam ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|