Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
barişa, benewroz, etsin, hizmet, kardeşliğe, newroz, piroz, özgürlüğe

Newroz Piroz BeNewroz Barişa, Özgürlüğe Ve Kardeşliğe Hizmet Etsin

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Newroz Piroz BeNewroz Barişa, Özgürlüğe Ve Kardeşliğe Hizmet Etsin

NEWROZ PİROZ BE

NEWROZ BARIŞA, ÖZGÜRLÜĞE VE KARDEŞLİĞE HİZMET ETSİN

GÜNDEM
EMO Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu'nun Newroz ile ilgili yayınladığı basın metnine ulaşmak için tıklayınız

NEWROZ PİROZ BENEWROZ BARIŞA, ÖZGÜRLÜĞE ve KARDEŞLİĞE HİZMET ETSİNOrtadoğu halkları tarafından yüzyıllardır kutlanan ve Demirci Kawa?nın şahsında zulme başkaldırının ifadesi olan Newroz ülkemizde de demokrasi, özgürlük ve kardeşlik şiarıyla kutlanmaktadırÜlkemizin de içinde yer aldığı bölge uzun yıllardır işgaller, savaşlar içinde barışa, özgürlüğe, kardeşliğe hasret Newroz?lar kutlamaktadır Türkiye bugün kuyulardan çıkarılan insan kemikleri, darbe, karşı devrim, rejim tartışmaları arasında karma karışık olmuş bir toplum yapısıyla yerel seçim sürecinde bulunmaktadır Gerici-faşist yönetim anlayışının her katmanda etkisini gösterdiği, kapitalizmin yok edici etkisini her geçen gün daha çok hissettirdiği bu dönemde, seçimler öncesinde yapılan göstermelik adımlarla gerçek demokratikleşmenin sağlanamayacağının bilinci içinde 2009 Newroz?unu daha özgür bir Türkiye umuduyla mücadele günü olarak kutluyoruzNewroz yeni gün demektir Newroz barış demektir Newroz kardeşlik demektir Newroz?un Türkiye?de halkların bir arada, barış içinde, özgürce yaşayacağı, Kürt sorununun demokratik barışçıl yöntemlerle çözüldüğü yeni bir dönemin başlangıcı olmasını diliyoruz Kalbi barıştan yana atan bütün insanların ve halkların bayramı olarak gördüğümüz Newroz?u halkımızla beraber kutluyoruz*NEWROZ PİROZ BEYAŞASIN DEMOKRASİYAŞASIN BARIŞ*MİYAVOLA HEYAMOLAey eylül
ey yaz sonu
bronz bedenlerde diş izleri
aç gözlere bayram sofrası
karpuz kamyonlarında
pamukçular amele karası
rıhtımda asil kediler
miyavola heyamola
balıkçılara hayır duası***ey eylül
ey fukara sıcağı
damlarda biberler
gönlerde bayraklar
kırmızı kırmızı
ana rahmine şarkta düşmüş çocuklar
lastik ayakkabılarıyla
?korkma sönmez bu şafaklarda?
126 elif
pamukta öğretmenim
127 berivan
tütünde
128 uğur
?meçhul öğrenci anıtında?
ya sen niye geldin 129
ben üzümcüydüm öğretmenim
ne mutlu Türkçe zanım***ey eylül
ey erken sonbahar hüznü
mevsimlik briyantinli aşklar
üç cümlelik mesajla biter
yeni bir araba
yeni bir sevgili
yeni bir darbe
istiyorum baba
garbın galibi
evrenin o çocuğu
şarklı infaz eder
o uğursuz eylül sabahından beri
kayıp anaları adalet bekler
adalet çulsuz aydının yolunu
çulsuz aydın devrimi
devrim 126 elif?i
devrim 127 berivan?ı bekler****ağlama öğretmenim
ne mutlu Kürtçe zanımADİL OKAY

22032009 14:52:16

Ayrıntılı bilgi için wwwemoorgtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com