|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
barişa, benewroz, etsin, hizmet, kardeşliğe, newroz, piroz, özgürlüğe |
![]() |
Newroz Piroz BeNewroz Barişa, Özgürlüğe Ve Kardeşliğe Hizmet Etsin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Newroz Piroz BeNewroz Barişa, Özgürlüğe Ve Kardeşliğe Hizmet EtsinNEWROZ PİROZ BE NEWROZ BARIŞA, ÖZGÜRLÜĞE VE KARDEŞLİĞE HİZMET ETSİN GÜNDEM EMO Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu'nun Newroz ile ilgili yayınladığı basın metnine ulaşmak için tıklayınız ![]() NEWROZ PİROZ BENEWROZ BARIŞA, ÖZGÜRLÜĞE ve KARDEŞLİĞE HİZMET ETSİNOrtadoğu halkları tarafından yüzyıllardır kutlanan ve Demirci Kawa?nın şahsında zulme başkaldırının ifadesi olan Newroz ülkemizde de demokrasi, özgürlük ve kardeşlik şiarıyla kutlanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ey yaz sonu bronz bedenlerde diş izleri aç gözlere bayram sofrası karpuz kamyonlarında pamukçular amele karası rıhtımda asil kediler miyavola heyamola balıkçılara hayır duası***ey eylül ey fukara sıcağı damlarda biberler gönlerde bayraklar kırmızı kırmızı ana rahmine şarkta düşmüş çocuklar lastik ayakkabılarıyla ?korkma sönmez bu şafaklarda? 126 elif pamukta öğretmenim 127 berivan tütünde 128 uğur ?meçhul öğrenci anıtında? ya sen niye geldin 129 ben üzümcüydüm öğretmenim ne mutlu Türkçe zanım***ey eylül ey erken sonbahar hüznü mevsimlik briyantinli aşklar üç cümlelik mesajla biter yeni bir araba yeni bir sevgili yeni bir darbe istiyorum baba garbın galibi evrenin o çocuğu şarklı infaz eder o uğursuz eylül sabahından beri kayıp anaları adalet bekler adalet çulsuz aydının yolunu çulsuz aydın devrimi devrim 126 elif?i devrim 127 berivan?ı bekler****ağlama öğretmenim ne mutlu Kürtçe zanımADİL OKAY 22 ![]() ![]() Ayrıntılı bilgi için www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|