Bogutlenli Muzlu Plav

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bogutlenli Muzlu Plav



Malzemeler:
Süt 800 mlKahverengi şeker 60 grSap anason 11 adetAmerikan pirinci 400 grMuz suyu 400 mlMuz 3 adetDondurulmuş dağ çayı, çözülmüş 300 grDondurulmuş ahududu, çözülmüş 300 grSofra şekeri 100 mlTarçınNane yaprakları (süslemek için)





Yapılışı:
Süt, şeker ve 1 sap anasonu kaynatın ve pirince karıştırın Orta ısıda zaman zaman karıştırarak şişene kadar bekleyin Muz suyunu ilave edin ve tüm sıvı emilene kadar pişirin Sap anasonu çıkarın Muzları soyun ve ince şekilde dilimleyin Meyvayı sofra şekerine bulayın ve tarçın ilave edin Pirinci, soğuk suyla durulanmış kalıplara dökün ve tabaklara boşaltın Pirincin etrafına meyva dizin ve kalan sap anasonları ve nane yapraklarını garnitür olarak ilave edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.