Çin Usulü Böbrek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çin Usulü BöbrekMALZEMELER 12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip ikiye bölünmüş) 75 gr (4 çorba kaşığı) Kırmızı Şarap 4 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası (1 çay kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı karabiber ile karıştırılınış) 6 Çorba Kaşığı Rafine Yağ 1 Diş Sarmısak (dövülmüş) 2 Sivribiber (çekirdekleri ayıklanıp ince kıyılmış) 1 Kırmızı Dolmalık Biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri temizlenerek ince dilimlenmiş) 1 Tatlı Kaşığı Şeker 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber HAZIRLANIŞI Şarabı ve mısır nişastasını iki ayrı tabağa koyunuz Böbrekleri önce şaraba sonra da mısır nişastasına bulayınız Silkeleyerek mısır nişastasının fazlasını atınız Şarabı ayrı olarak saklayınız![]() Büyük, ağır bir tavada yağı orta ateşte kızdırınız Böbrekleri içine atıp 5 dakika, pembeleşinceye kadar altüst ederek kızartınız Delikli kepçeyle çıkarıp bir tabağa alarak sıcak tutunuz![]() Tavada 2 çorba kaşığı yağ bırakarak gerisini dökünüz Sarmısak, sivri biber ve kırmızı dolmalık biberi ekleyip, ara sıra karıştırarak 4 dakika kızartınız![]() Tabakta kalan şarabı, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, sosu 3 dakika pişiriniz ![]() Kızartılmış böbrekleri ekleyip 2-3 dakika daha pişiriniz Böbrek ve sosu, ısıtılmış servis tabağına alarak hemen servis ediniz
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|