|  08-21-2012 | #1 | 
	| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Ege Üniversitesi Hakkında 

ege  üniversitesi, 1955 yılında İzmir´de kurulmuş olan bir devlet  üniversitesidir
  Türkiye´nin 4  üniversitesidir  Kampus Bornova, İzmir´dedir  Kampus dışında  konak´ta Atatürk  kültür  merkezi, Menemen´de Tarımsal Uygulama ve Araştırma  merkezi, Kurudağ´da Rasathanesi, Urla´da ve Tuzla´da su ürünleri tesisleri, Mühendislik  fakültesi, kimya, tekstil, gıda ve biyomühendislik [1] bölümlerine ait pilot tesisleri,Ödemiş, Bayındır, Tire ve Bergama´da meslek  yüksekokullarına ait tesisleri bulunmaktadır  20 Mayıs 1955 tarihinde yayınlanan 6595 sayılı kanunla kurulan  ege  üniversitesi, 9 Mart 1956 günü düzenlenen bir törenle eğitim-öğretim hayatına başlamıştır  ege  üniversitesi bünyesinde kurulan ilk  fakülteler, Tıp ve Ziraat  fakülteleri olmuştur  Aynı öğretim yılında,  yüksek Hemşirelik  okulu açılmıştır  Bu tarihten sonra, hızlı bir tempo ile gelişen  ege  üniversitesi bünyesinde; 1961 de Fen  fakültesi, 1968 de Mühendislik ve Diş Hekimliği  fakülteleri açılmış, 1969 da ise İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi,   â??İktisadi ve Ticari Bilimler  fakültesiâ? adıyla  ege  üniversitesi ne bağlanmıştır  ege  üniversitesi 1976 da üç yeni  fakülte daha kazanmıştır: Güzel Sanatlar  fakültesi, Eczacılık  fakültesi ve Sosyal Bilimler  fakültesi  1977 de Gıda  fakültesi kurulurken, aynı yıl  ege  üniversitesi nin ikinci tıp  fakültesi olarak İzmir Tıp  fakültesi ve ayrıca Hukuk  fakültesi kurulmuştur  Aynı yıl yaşanan bir başka gelişme ise, İktisadi ve Ticari Bilimler  fakültesi nin ikiye ayrılarak â??İşletmeâ? ve â??İktisatâ?  fakülteleri haline dönüştürülmesi olmuştur  Aynı şekilde,  üniversitenin bazı bölümlerinin genişletilmesiyle, Tekstil, Makine, İnşaat, Kimya ve Yer Bilimleri  fakülteleri kurulmuştur  Bu arada, değişik tarihlerde, çeşitli  yüksekokullar ve araştırma enstitüleri kurularak, yaklaşık yirmi yıllık bir süre sonunda,  ege  üniversitesi nin kuruluş süreci tamamlanmıştır  20 Temmuz 1982 tarih ve 17760 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 41 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile,  ege  üniversitesi iki ayrı  üniversite haline dönüştürülmüş ve böylece  ege  üniversitesi nden bazı  fakülte ve  yüksekokullar ayrılarak Dokuz Eylül  üniversitesi kurulmuştur  Bugün  ege  üniversitesi ne bağlı 11  fakülte, 6  yüksekokul, 8 Meslek  yüksekokulu, 1 Devlet Türk Musikisi Konservatuarı, 7 Enstitü, 6 Bölüm ve 26 Araştırma ve Uygulama  merkezi vardır  2005-2006 öğretim yılı itibarıyla, ön lisans, lisans,  yüksek lisans ve doktora düzeyinde 40  000 i aşkın  öğrencisi olan  ege  üniversitesi nde 3  000 den fazla öğretim elemanı ve yaklaşık 3  500 idari personel bulunmaktadır  öğrencilerin sosyal,  kültürel ve bilimsel alanlarda kendilerini geliştirmeleri üzerine kurulmuş  öğrenci toplulukları ve kulüpleri mevcuttur
  53  öğrenci topluluğu  sağlık  kültür ve Spor Daire Başkanlığı´ndaki Topluluklar Koordinatörlüğü bünyesinde bulunmaktadır ayrıca  fakülte ve  yüksekokullar bünyesinde de toplam 98  öğrenci kulübü faaliyet göstermektedir  
 | 
	|  |   |