Grafiksel Kullanıcı Arayüzü

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Grafiksel Kullanıcı Arayüzü

Grafiksel Kullanıcı Arayüzü (Graphical User Interface; GUI), bilgisayarlarda işletilen komutlar ve bunların çıktıları yerine simgeler, pencereler, butonlar ve panellerin tümünü ifade etmek için kullanılan genel addır

Bilgisayar programları GUI sayesinde kullanıcı ile iletişimde komut satırından kurtulmuşturlar Ve kullanıcılarda bilgisayarı kullanabilmek için komutları ezberlemek ve yazmaktan kurtulmuşlardır

==GUI`li işletim sistemleri==Bilgisayar çok sayıda aritmetiksel veya mantıksal işlemlerden oluşan bir işi, önceden verilmiş bir programa göre yapıp sonuçlandıran elektronik araç, elektronik beyin Kullanıcıdan aldığı verilerle mantıksal ve aritmetiksel işlemleri yapan; yaptığı işlemlerin sonucunu saklayabilen; sakladığı bilgilere istenildiğinde ulaşılabilen elektronik bir makinedir

FreeBSDFreeBSD x86 Uyumlu, AMD64, IA-64, PC-98 ve UltraSPARC® mimarileri için ileri seviye bir işletim sistemidir Berkeley`deki Kaliforniya Üniversitesi`nde geliştirilmiş UNIXUNIX® türevi olan BSD`yi temel almıştır FreeBSD birçok kişi tarafından geliştirilmekte ve devam ettirilmektedir Ayrıca başka mimariler için geliştirim değişik aşamalardadır

MS Windows Microsoft Windows

Mac OS

Mac OS X Mac OS X Macintosh işletim sistemi ailesinin son sürümüdür ve Apple tarafından Macintosh bilgisayarları için tasarlanmış bir işletim sistemidir

Amiga OS LinuxLinux, Linus Torvalds adında Finlandiyalı bir bilgisayar mühendisinin 1991 yılında Helsinki Üniversitesi'nde bir öğrenci iken Intel'in yeni işlemcisi 80386nın korumalı mod mimarisini denemek üzere geliştirmeye başladığı bir işletim sistemi çekirdeğidir İnternette yaptığı duyuru sonucunda tüm dünyadan birçok programcının da desteği ile hızla gelişmiş ve halen aynı destek ile gelişmekte olan açık kaynak kodlu, özgür bir yazılımdır

BeOSBeOS (Be Operating System), Be Incorporated tarafından geliştirilmiş olan bir işletim sistemidir Kendine ait bir dosya sistemine (BeFS) ve mikroçekirdekmikroçekirdeğe sahiptir

SkyOSİS Künyesi 2

RISC OS

Dış bağlantılar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com