![]() |
Grafiksel Kullanıcı Arayüzü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grafiksel Kullanıcı ArayüzüGrafiksel Kullanıcı Arayüzü (Graphical User Interface; GUI), bilgisayarlarda işletilen komutlar ve bunların çıktıları yerine simgeler, pencereler, butonlar ve panellerin tümünü ifade etmek için kullanılan genel addır ![]() Bilgisayar programları GUI sayesinde kullanıcı ile iletişimde komut satırından kurtulmuşturlar ![]() ![]() ==GUI`li işletim sistemleri==Bilgisayar çok sayıda aritmetiksel veya mantıksal işlemlerden oluşan bir işi, önceden verilmiş bir programa göre yapıp sonuçlandıran elektronik araç, elektronik beyin ![]() ![]() FreeBSDFreeBSD x86 Uyumlu, AMD64, IA-64, PC-98 ve UltraSPARC® mimarileri için ileri seviye bir işletim sistemidir ![]() ![]() ![]() ![]() MS Windows Microsoft Windows Mac OS Mac OS X Mac OS X Macintosh işletim sistemi ailesinin son sürümüdür ve Apple tarafından Macintosh bilgisayarları için tasarlanmış bir işletim sistemidir ![]() Amiga OS LinuxLinux, Linus Torvalds adında Finlandiyalı bir bilgisayar mühendisinin 1991 yılında Helsinki Üniversitesi'nde bir öğrenci iken Intel'in yeni işlemcisi 80386nın korumalı mod mimarisini denemek üzere geliştirmeye başladığı bir işletim sistemi çekirdeğidir ![]() ![]() BeOSBeOS (Be Operating System), Be Incorporated tarafından geliştirilmiş olan bir işletim sistemidir ![]() ![]() SkyOSİS Künyesi 2 RISC OS Dış bağlantılar |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|