Petrograd Sovyeti Yönetim Kurulu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Petrograd Sovyeti Yönetim KuruluYönetim kurulu 18 Mart günü partiler arasında yapılan uzlaşmaya göre yönetim kurulu sosyalist partilerin verdikleri üçer üye tarafından oluşturuluyordu Sadece siyasi parti üyelerinin kabul edilmesi üzerine tabanda köylü, işçi ve askerlerden oluşan organın yönetimi aydın ve sosyalistlerden oluşmaktaydı Yönetim Kurulu toplantıları da Sovyet genel birleşimleri kadar karışık, düzensizdi ve uzun sürmekteydi 1 Mart günü Sovyet Yönetim Kurulu yeni oluşturulan Duma'ya katılmama kararı alarak sorumluluk almadan muhalefet etme imkanı buldu 2 Mart günü Duma tarafından oluşturulan Geçici Hükümet tarafından açıklanan sekiz maddelik program kabul edilirken bu kuruma şartlı destek verileceği belirtildi Sovyet kendi kararlarını yayınlamaya başlayınca fiilne iki ayrı otorite ortaya çıkmış oldu Sovyet organı ilk başta askerler ve halk arasındaki büyük isteksizliğe rağmen savaşa karşı değildi, yalnızca devrimin bastırılması tehlikesi yüzünden ordu içindeki karşı-devrimci örgütlenmeden çekiniyordu![]() Kaynak : Wikipedia |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|