|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ağrının, geleneksel, nelerdir, tarifleri, yemekleri, yöresel |
![]() |
Ağrının Yemekleri, Geleneksel, Yöresel Tarifleri Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağrının Yemekleri, Geleneksel, Yöresel Tarifleri NelerdirAğrı Yemekleri Ağrının Yöresel Yemekleri Ağrının Geleneksel Yemekleri Ağrı’nın Yemekleri, Geleneksel, Yöresel Yemek Tarifleri Gosteberg Buğulama Malzemeler: Genç kuzu veya oğlak eti Tereyağı Salça Gosteberg adı verilen dağ otu Hazırlanışı: Genç kuzu veya oğlak kesilip yüzüldükten sonra ayıklanıp doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Selekli Saç Kavurma Malzemeler: Taze oğlak veya kuzu eti Sarımsaklı yoğurt Tereyağı Hazırlanışı: Et doğranır içine tereyağında eritilmiş salça konur, bu şekilde kızartılan et indirilip bir süre dinlendirilir ![]() ![]() Abdigör Köftesi Malzemeler: Kemiksiz kuzu, oğlak veya dana eti Soğan Haşlanmış pirinç Baharat Hazırlanışı: Taze et dövülerek hamur haline getirilir, baharat ve haşlanmış pirinçle yoğrulur köfte yapılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|