Özbaşı Köyü Posof Ardahan |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Özbaşı Köyü Posof ArdahanÖzbaşı Köyü Posof-Özbaşı Köyü Hakkında - Özbaşı Köyü Tanıtımı -Özbaşı Köyü Resimleri Özbaşı, Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür ![]() İlçe: POSOF - İl: ARDAHAN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon:Bilgi yok Demografik Bilgiler: İle Uzaklığı: 88 km İlçeye Uzaklığı: 7 km Rakım: 1570 m Tarihi Tarihi kalıntılara bakılırsa,eski bir yerleşim yeridir Ancak köyü oluşturan halkın yaklaşık olarak buraya 1850'li yıllardan sonra Kırım, Ahıska, Batum, Gümüşhane, Acaristan, Posof'a bağlı Alköy ve Baykent köylerinden gelmiştirler İlk yerleşim bölgedeki ormanlığın içinde olmuştur![]() Köy Adının Kaynağı Eski adı Ğınıya adının;Kıpçak Türkçe'si olduğu sanılmakta ve anlamı bilinmemektedir ![]() Yeni adı Özbaşı ise;halkının beğenilir insanlardan oluşmuşluğuna izafen verilmiştir ![]() Köyden Yetişmiş Değerlerimiz Necati Bilican: Türkiye Eski Emniyet Genel Müdürü / Vali Salih Çağlayan: Emekli Kaymakam Atanur Çağlayan: Balıkesir / Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin YALÇIN: Garanti Bankası Emekli Bireysel Bankacılık Akdeniz Bölge Müdürü Orhan Demirci: Bursa / İznik Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Murat Çağlayan: Bursa Anadolu Erkek Lisesi Müdürü Emine Erdem Vefa: Posof / Merkez Mahalle Muhtarı Şener Erdem: Bursa İhsan Dikmen İlköğretim Okulu Müdürü Arif Demirci: AL-AR İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı / İnşaat Mühendisi Fikret Çelik: Ankara Mimar Sinan Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Prof Dr![]() ![]() ![]() ![]() Gündüz: Kalp-Damar CerrahıÖmer Özdemir: Gazeteci Nazım Bilican: Gümrük Müfettişi Aydemir Gündüz: Avukat Teyfik Bilican: Müftü Ekrem Bilican: Müftü Cevdet Bilican: Müftü Ferhat Çuhadar: Şair Osman Bulut: Bursa MAKO Fabrikası Genel Müdürü Orhan Bulut: Doktor Neşe ÇAĞLAYAN: Avukat Mahizer ERGÜN: Dermatalog uzman Doktor Gökhan ERGÜN: MEB Bakanlık Müfettişi Bilginur ERGÜN: Hemşire Bilgihan ERGÜN: Öğretmen Selçukhan ERGÜN: Bursa Zafer Plaza iş Merkezi Güvenlik Müdürü Bilgivar ERGÜN: Maliye Gelir Uzmanı Özlem ERGÜN : Uludağ Üniversitesi B İ M Bilgisyar ProgramcısıM Dilaver YALÇIN : Emekli Bankacı ( T Gar Ban Bir Ban Yönetmen / PTT Müd Vekili )Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında birçok güzel yemekleri bulunur bunlar;un çorbası,kesme çorbası,erişte makarnası,helle çorbası bunlar lezzetine doyulmayacak yemeklerdir purşuk çorbasını unutmayınCoğrafya Ardahan iline 88 km, Posof ilçesine 4 km uzaklıktadır Cin Dağı'nın güneye bakan yamaçlarında kurulmuştur Güney ve batısında akan posof çayı ve köyün doğusunda akan dere köyü bir ada görünümüne sokmuştur Köyün kuzeyinde palut diye adlandırılmış koruluk vardır Köyün batısındaki tarlalarda üzüm kütükleri bulunur Komşuları; Günlüce, Doğrular, Uğurca, Arılı,Kırköy köyleridir Köydeki tarihi kilisenin yanında şifalı su vardır![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 78 2000 121 1997 132 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım, arıcılık ve [hayvancılık|] [meyve bahçeleri] ne dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Cahit POLATOĞLU 2004 - Rahim ÇETİN 1999 - Osman ŞAHİN 1994 - Şahset UĞURLU Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır![]() Kaynak: Vikipedi Özgür Ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|