Soru:"Oksuruyorum ,Efesim Daraliyor Astim Myim?"

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Oksuruyorum ,Efesim Daraliyor Astim Myim?"

iyi günlerben 21 yasında kilolu bir bayanımbugun öksürük,aşırı balgamgöğsümde acı ve geceleri arada olan hırıltı nedeniyle sağlık ocağına gittimdoktor nefes darlıgımın olup olmadığını sordu bende hastalık öncesindede arada olduğunu soyledımkilomdan kaynaklanabılecegını dusunduastımmı bronşitmi olduğumu uzun bi süre düşündüdaha sonra ise bricanly ,uniklar bide sadece 3 gun kullanmak için forza adlı ilaçları verdi doktora kalabalık ortamlarda refleks olarak burnudan nefes aldığımı soylemeyi unuttumsizce neyim var?
DoçDr M Akif BUYUKBESE

21 2055

bronsit ve degisik derecede hafif pnomoni veya zature astima benzer nefes darligina yol acabilir Onceden bir bilgi yok, allerji yoksa bile yeni bir baslangic olup olmadigini zaman gosterecektir burada nobetsel olarak solunum yollarinin tikanmasindan bahsediyoruz Ilaclari kullanin eger artar veya hic yarar gormezseniz ek ilaclar verilebilir Bazen astimi bir solunum yolu enfeksiyonu tetikler Enfeksiyonu atlattiktan sonra yapilacak solunum fonsiyon testi daha fazla bilgi verecektir Bu arada fazla kilolar en buyuk solunum kasi olan diafragmanin hareketini giclestirmektedir Bilincli diyet ve egzersizle heki kontrolunde ideal kiloya veya hic olmazsa 5 kilo vermeyi hedefleyin Seker yukleme testi yaptirin Gizli sekeriniz varsa ortaya cikacaktir Sigaradan uzak durunsaglikli gunler

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com