|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| 20lik, alındıktan, dikkat, dişler, edilmesi, gerekenler, operasyonla |
20Lik Dişler Operasyonla Alındıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
20Lik Dişler Operasyonla Alındıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler20lik Dişler Operasyonla Alındıktan Sonra Dikkat Edilmesi GerekenlerBen geçen sene 4 tane 20lik diş aldırdım ve kurtuldum şükür Gömülüydü dişlerim ve operasyanla aldı doktor Elime de bir kağıt verdiler,dikkat etmem gerekenleri![]() Kağıtta yazılı olanları dikkate aldım ve pek sorun yaşamadım![]() ![]() Ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerekenler *Ağızdaki tamponu yarım saat sonra atınız ![]() *Ameliyattan sonra oluşan sızıntı şeklinde kanama normaldir Uzun süren şiddetli kanama varsa diş hekiminize ya da en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz![]() *Yara yerini kurcalamayınız Yoksa ağrı,enfeksiyon gelişebilir![]() *İlk 24 saat boyunca o taraf ile çiğneme yapmayınız Çok sıcak ve soğuk içecekler tüketmeyiniz![]() *İlk 24 saat sigara içmeyiniz Çünkü sigara kanamayı artırıp iyileşmeyi bozar![]() *İlk 24 saat ameliyat bölgesine, dışarıdan 10 dk arayla buz tatbiki yapınız ![]() *Tükürmeyiniz Yoksa kanama artar ve pıhtı yerinden oynayabilir![]() *Ağzınızı ve özellikle ameliyat bölgesini temiz tutunuz ![]() *İlaçları düzenli kullanınız ![]() *Eğer dikiş atıldı ise 7 gün sonra dikişlerinizi aldırınız 20lik Dişler Operasyonla Alındıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|