![]() |
Küresel Sağlık İçin Toplandılar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Küresel Sağlık İçin Toplandılar45 ülkeden 100'ün üzerinde öğrenci biraraya geldi ![]() ![]() ![]() 30 ![]() ![]() ![]() ENGİN BELLİ'NİN HABERİ Yakın geleceğin sağlık liderleri olan gençler ana kongrenin de ana teması olan ‘eğitim, araştırma ve uygulama’ alanında fark yaratabilmek adına, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tam 2 gün boyunca çalışmalarına devam ettiler ![]() ![]() Deklerasyonun içeriği ise öncelikli olarak gelecekte sağlık uygulamalarına yön verecek olan gençlerin bugünden sağlık alanındaki tartışmalara ortak olmasını savunmaktaydı, çünkü öğrencilerin yani gençlerin doğasından kaynaklı motivasyon, azim ve yaratıcı yetenekleri sayesinde gelecek için benzersiz bir kaynak oluşturması reddedilemeyecek bir gerçektir ![]() Dünya öğrencilerinin hazırladığı bu deklarasyon sayesinde, halk sağlığı alanında yürütülen çalışmaları bugünün profesyonellerinden devralarak onları yakın gelecekte uygulamaya koymakla yükümlü olduklarını kabul etmiş olduklarını dile getirdiler ![]() ![]() Halk sağlığı yaklaşımının, sağlıkla doğrudan veya dolaylı ilişki içerisindeki farklı mesleklerin eğitim programlarına sağlam bir şekilde entegre edilmesi sayesinde dünya sağlığına yön veren insan gücüne çok-sektörlü bir karakter kazandırılmasının gerekliliği ortaya konuldu ![]() Sonuç olarak halk sağlığı uygulamalarının bugün dünya genelindeki önemli sağlık sorunlarına somut çözüm getirebilmesi için gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerden bu faaliyetlerin yürütülmesinde işbirliği yapmaları, ortak yaklaşımlar geliştirerek birlikte hareket etmeleri günümüzün küreselleşen dünyasında vazgeçilmez olduğu ortaya çıkmıştır ![]() Bütün bu görüşlerin gerçekleştirilebilmesinde somut bir ilk adım olarak, halk sağlığı konusunda çalışmaya istekli farklı meslek kollarından öğrencilerin tüm dünya halkını temsil edecek şekilde bir araya gelebilmeleri için uluslarası bir platform kurulması kararlaştırılmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|