![]() |
Yuvalak Köyü Akyazı Sakarya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yuvalak Köyü Akyazı SakaryaAkyazı Yuvalak Köyü - Yuvalak Köyü Hakkında - Yuvalak Köyü Tanıtımı - Yuvalak Köyü Resimleri Köy Muhtarı: BURHAN COPKAYAOĞLU Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (264) 418 61 36 Cep Telefonu: 0 (532) 494 14 96 Tarihi köy girişinde bulunan bataklıkta kuşlar sürüler halinde yuvalanırlar ve orada yaşarmışlar ![]() ![]() ![]() ![]() Eğitim Yuvalak Mehmet Kaya İlköğretim Okulu Köyde 10 Derslikli ve 14 öğretmenle hizmet vermektedir ![]() Kültür Köyümüzde kabak tatlısı,tarhana çorbası, patates yemekleri,keşkek,cevizli tavuk,sütlaç,sütlü üzüm tatlısı,incir uyuşturması tatlısı,baklavaları meşhurdur ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Sakarya iline 34 km, Akyazı ilçesine 3 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2000 - 1288 1997 - 1397 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|