![]() |
Çocuklarınıza Bu Kötülüğü Yapmayın! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuklarınıza Bu Kötülüğü Yapmayın!Özellikle günümüzde ailelerin en sık yaptıkları hata konusunda uzmanlardan uyarı geldi ![]() Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() Televizyon ve internetin, çocukların ''tüketim toplumu bireyi'' olmaları üzerinde etkileri olduğunu belirten Öztop, şöyle konuştu: ''Televizyon ve internetin çocuğun cinsel kimliğinin oluşması ve karşı cinsle, anne ve babayla ilişkisi üzerinde etkisi var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öztop, çocukların günde 2 saatten fazla televizyon seyretmesinin doğru olmadığını, televizyonun yerini dolduracak çeşitli etkinlikler yapılması gerektiğini kaydetti ![]() Televizyon programlarının seçiminde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve psikologlar tarafından tespit edilen akıllı işaretlere dikkat edilmesini öneren Öztop, ''Çocuğuna 'televizyon seyretme' diyen anne ve babanın, kendi televizyon izleme sürelerini de kısıtlaması gerekiyor ![]() ![]() ![]() Öztop, artık evlerde birden fazla televizyon bulunduğuna dikkati çekerek, ''Herkesin odasında televizyon var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ailelerin çocuklarının izlemesini istemediği programları yasaklamalarının doğru olmadığını kaydeden Öztop, şunları söyledi: ''Çocuk istediği diziyi izleyemeyince 'arkadaşlarım izliyor, onlar konuşurken ben konuşamadım, dışlandım' diyor ![]() ![]() ![]() ![]() AA |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|