![]() |
Gençlerde Depresyon.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gençlerde Depresyon..Gençlerde Depresyon "16 yaşında ve depresyonda olmanın nasıl bir duygu olduğunu hala hatırlıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Depresyondayken neler hissedersiniz? - Hep mutsuzsunuz - Ya çok heyecanlı ya da donuksunuzdur - Her şey ümitsiz gelir - Suçluluk duyarsınız - Sebebi bilinmez bir sürü fiziksel şikayetiniz vardır -durduk yerde karnınız veya başınız ağrır ya da göğsünüz sıkışır - Gerginsinizdir - Herkes ve her şey sizi sinir eder - Piliniz bitmiş gibidir, kendinizi hep yorgun hissedersiniz - Huzursuz ve kıpır kıpır olursunuz - Dikkatinizi hiç bir yere toplayamazsınız - Ölüm ya da intihar hakkında uzun uzun düşünürsünüz Hayatınızı Nasıl Etkiliyebilir? - Notlarınız düşer - Ya sürekli uyursunuz ya da bir türlü uyuyamazsınız - Kilo alabilir veya kilo verebilirsiniz - Artık canınız arkadaşlarınızla birlikte olmak istemez - Eskiden sevdiğiniz şeyleri canınız istememeye başlar - Durduk yerde ağlamaya başlarsınız Anneme Babama Nasıl Anlatacağım? Anne babanızın dengeli insanlar olduğunu, sizi sevdiklerini ve sizin için her şeyin en iyisini istediklerini varsayalım önce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabii anne babanız bu kategoride olmayabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer size yardım edebilecek hiçbir erişkin yoksa, doğruca bildiğiniz, tanıdığınız bir doktora gidip, onun size bir psikiyatrist önermesini isteyin ![]() ![]() ![]() Nasıl Yardım Alabilirim? Anne - babanız birinci kategoridekilerden ise, büyük olasılıkla onlara, kendinizde depresyon belirtileri olduğunu ve bir doktora görünerek bir psikiyatriste gitmek istediğinizi söylemek yeterli olur ![]() ![]() ![]() Eğer anne babanız ikinci kategoriden ise, iki seçeneğiniz var ![]() ![]() ![]() ![]() Bu metin, ABD Sağlık Bakanlığı tarafından orta okul ve liselere dağıtılan rehberin çevirisidir ![]() Arkadaşınız depresyondaysa; Genç olmak kolay değildir ![]() ![]() ![]() Çevremizdeki değişimler ve baskılar bizi zaman zaman bunaltabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALINTIDIR ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Gençlerde Depresyon.. |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gençlerde Depresyon..Depresyondayken neler hissedersiniz? - Hep mutsuzsunuz - Ya çok heyecanlı ya da donuksunuzdur - Her şey ümitsiz gelir - Suçluluk duyarsınız - Sebebi bilinmez bir sürü fiziksel şikayetiniz vardır -durduk yerde karnınız veya başınız ağrır ya da göğsünüz sıkışır - Gerginsinizdir - Herkes ve her şey sizi sinir eder - Piliniz bitmiş gibidir, kendinizi hep yorgun hissedersiniz - Huzursuz ve kıpır kıpır olursunuz - Dikkatinizi hiç bir yere toplayamazsınız - Ölüm ya da intihar hakkında uzun uzun düşünürsünüz bu bendede olmuştuu ama çözmüştüm zaten hep çözerim ben kendimin doktoru olmuşum bilgi için saol |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|