![]() |
Yaz Meyvelerine Alerjiniz Mi Var? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaz Meyvelerine Alerjiniz Mi Var?"Şeftalinin tüyleri beni rahatsız ediyor ![]() "Kayısı, erik ve kiraza dokunamıyorum bile ![]() "Kavun, karpuz yedikten sonra kaşıntım başlıyor ![]() Tüm bu şikayetlerin nedeni tahmin etmeyeceğiniz besinlere olan alerjiniz olabilir ![]() ![]() Suadiye Memorial Tıp Merkezi Göğüs Hastalıkları Bölümü’nden Uz ![]() ![]() ![]() Polen-Besin alerji sendromu, saman nezlesi olan kimi hastalarda bazı meyve ve sebzelere karşı ağızda alerji olması durumudur ![]() ![]() ![]() ![]() Ağız Alerjisinin Belirtileri Nelerdir? Belirtileri arasında dudaklarda, ağızda ve boğazda yanma ve kaşıntı; gözlerde sulanma ve kaşıntı; hapşırık ve burun akıntısı görülebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu rahatsızlığa en çok çiğ besinler neden olur ![]() ![]() ![]() Hangi Besinler Alerjiye Sebep Olabilir? Huş ağacına alerjisi olanlarda kivi, elma, armut, şeftali, nektarin, kayısı, kiraz, erik, kereviz, havuç, maydanoz, patates, domates, biber, mercimek, fasulye, kişniş, rezene, erik, fındık, fıstık, badem ve ay çekirdeği ile belirtiler görülebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ağız Alerjisi’ne Tanı Koyma Tanıda en önemli nokta, kişinin daha önce o besini yediğinde belirtilerinin olmasıdır ![]() ![]() ![]() Tedavi Süreci Şu anda bu durumu ortadan kaldıracak bir tedavi yöntemi bulunmadığından sorumlu besinden kaçınmak, ya da pişmiş olarak tüketmek gerekmektedir ![]() “Bazen meyvenin kabuğunun soyulması da işe yarayabilir ![]() ![]() Memorial Hastanesi |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|