![]() |
Evde İlkyardım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde İlkyardımEvde İlkyardım Küçük şişlikler ve berelere müdahale etmek için evinizde ilkyardım çantası bulundurabilirsiniz ![]() Sağlık otoritelerine göre, herkesin evinde mutlaka bir ilkyardım çantası bulunmalıdır ![]() Ağız ve diş yaralanmaları ve acil durumlar çocuk ve yetişkinlerde çok yaygın görülür ![]() ![]() Yapacağınız müdahale profesyonel tedavi yerine geçmemekle beraber ağızdaki küçük yaralanmaları tedavi etmek ve hasta diş hekimine gidinceye kadar önemli problemleri kontrol altına almaya yardımcı olmak için büyük önem taşıyacaktır ![]() İlk yardım çantasına konması önerilen malzemeler: Ağız aynası, diş ipi, rulo pamuk , steril gazlı bez, diş fırçası, cımbız, aspirin veya muadili ilaç, hazır soğuk kompres, şişe suyu, tuz, parafin veya diş mumu, tıbbi muayene eldivenleri ve oksijenli ağız temizleyicisidir ![]() Acil durumlara müdahale etmek için, aşağıdaki ipuçlarından faydalanabilirsiniz ![]() Diş Ağrısı: Ağzınızı ılık su ile çalkalayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dişler arasına sıkışan şeyler: Sıkışan objeleri diş ipi ile çıkarmaya çalışın, kalan parçacıkları çıkarmak için suyla güçlü bir şekilde ağzınızı çalkalayın ![]() ![]() Aft veya ağız yarası: Aftlar ağız içinde, yanak, dişeti veya dil üzerinde çıkan küçük beyaz yaralardır ![]() ![]() ![]() Diş Düşmesi: Böyle bir durumla karşılaştığınızda ilk önce dişi bulmaya çalışın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kırık Diş: Bir antiseptik ile yara alananı ve kirleri temizleyin ![]() ![]() ![]() Dudak veya Dil Isırma: Steril gazlı bez kullanarak 15-20 dakika boyunca kanayan bölgeye doğrudan basınç uygulayın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|