![]() |
Maraş Otu (Nicotiana Rustica L.) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maraş Otu (Nicotiana Rustica L.)Yurdumuzun güney-doğu bölgesinde özellikle Kahramanmaraş ve Gaziantep çevresinde oldukça fazla sayıda tiryakisi bulunan, buccal yolla kullanılan “Maraş otu veya Ağız otu” “Deli Tütün” denen bir tütün çeşidinin yapraklarının toz haline getirilerek meşe, ceviz veya asma çubuğundan elde edilen kül ile yarı yarıya karıştırılmasından elde edilmektedir ![]() ![]() Uzmanlar Maraş ağız otunun ağızda sinir, kemik, diş eti ile dişte büyük tahrişler yaparak zarara neden olduğunu belirtiyorlar ![]() Verilen bilgilere göre: Meşe odununun yakılması ile elde edilen kül ve işlenmemiş 'deli' diye tabir edilen tütünün karışımından üretilen otun, ihtiva ettiği maddeler açısından insan sağlığına ciddi zararlar verdiği belirtiliyor ![]() ![]() Ayrıca Maraş otu, ağız florası denilen ağız sağlığını bozuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Ot kullananların çoğunun otun kullanımını tamamladıktan sonra bilinçsiz ve medeni olmayan bir şekilde yerlere tükürerek çevre sağlığını da olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekiliyor ![]() Meşe külü ve deli tütün olarak tabir edilen yabani özel cins tütünün su ile karıştırılmasından elde edilen ve birçok yere Kahramanmaraş'tan satın alınarak -ürülen Maraş otunun, özellikle Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Adana, Mersin gibi illerde de tiryakileri bulunuyor ![]() ![]() ![]() Maraş otu (Nicotiana rustica L ![]() ![]() ALıntıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|