|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
etini, kurban, noktaları, pişirme, pişirmenin, püf, saklama |
![]() |
Kurban Etini Pişirmenin Püf Noktaları - Et Pişirme Ve Saklama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurban Etini Pişirmenin Püf Noktaları - Et Pişirme Ve SaklamaKurban etini pişirmenin püf noktaları - et pişirme ve saklama Kurban Bayramında misafirlere et ikram etmek ezeli gelenelek ![]() ![]() Kurban Bayramı'nda kesilen kurbandan misafire ikram etmek bir gelenektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Halk arasında Ümit Usta olarak bilinen aşçı Ümit Ömer Sevinç, etin ilk başta orta ateşte pişirilmesini, kendi suyunu bırakmaya başladığı andan itibaren kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini söylüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurban etinin daha lezzetli olması için: Pişirmeden önce eti soğuk suda 20 dakika bekletin ![]() ![]() Küçük dilimler şeklinde kesin ![]() Tavayı veya ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın ![]() Yüksek ateşte pişirmeyin ![]() ![]() Tuzu et piştikten sonra ilave edin ![]() ![]() Etin yumuşak olmasını istiyorsanız, haşlama suyuna 2 yemek kaşığı sirke katın ![]() Yoğurt suyu ile eti terbiye edin ![]() ![]() Baharatları, et yemek çeşidine göre pişme öncesinde veya sonrasında ilave edin ![]() ![]() Pişmiş et ile çiğ etin birbirine değmeyecek şekilde saklanması gerekiyor ![]() ![]() ![]() Ayrıca, dondurulacak etleri tek kullanımlık porsiyonlara bölün ![]() Pişmiş etleri sıcak iken derin dondurucuya bırakmayın ![]() (Zaman) |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|