08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aleksandır Bifteği Tarifi Yapılışı
Biftek Tarifi Yapılışı - Aleksandır Bifteği Nasıl Yapılır - Aleksandır Bifteği Malzemeleri
Malzemeler
* 150 gr Bonfile Et (dana)
* 50 gr Soğan
* 2 gr Karabiber
* 3 gr Tuz
* 80 gr Patates
* 50 gr Ispanak püresi
* 15 gr Abaza Peyniri
* 100 gr Aleks Sos
* aleks Sos :
* 690 gr Enginar Göbeği
* 150 gr Soğan
* 30 gr Tarhun Otu
* 40 gr Tereyağı
* 40 gr Domates Salçası
* 50 gr Kırmızı Şarap
* 5 gr Karabiber
* 10 gr Tuz
* 50 gr Çuşka Biberi
* 15 gr Smetana
* 1 Kisilik
* Mutfak: Rus
Hazırlanışı
Enginarı ve soğanı jülyen doğrayın Tencereye tereyagmfkoyün, ocağın üzerine alın ve soğanı ilave edin Hafif pembeleşinceye kadar kavurun, önce tarhunu, sonra salçayı ilave edin Biraz kavurduktan sonra, kırmızı şarabı ekleyin Çuşka biberleri doğrayın ve tencerenin içine boşaltın Enginarları ilave edin Biraz su katıp, kaynatın Çektirme usulü pişirip, ocağın altını kapatın Tencerenin kapağını açıp, soğumaya bırakın Soğuduktan sonra bir kaba dökün Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın 150 gram dana bonfilenin her 2 tarafını da, ızgarada 10 dakika pişirin Bu arada, ocağın üzerine tavayı yerleştirin İçine servis kaşığı ile ıspanak püresini koyun Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak ısıtın Ayrı bir tavada ise, Aleks sosu ısıtın Kızarmış patatesleri servis tabağına alın Tabağın kenarına ıspanak püresi, ortasına ızgara bonfile koyun Bonfilenin üzerine Aleks sosu dökün Pürenin üzerine sıkma torbasından smetana sıkıp, sunun Not: Smetana Rus mutfağı ile özdeşleşmiş bir gıdadır Süt kreması mikserle 15 dakika çırpılır Limon suyu eklenip tekrar çırpılır ve buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletilir Ölçü 1 kg kremaya 2 limonun suyu olarak hesaplanabilir Limon suyu yerine ekşi yoğurt da kullanılabilir
Afiyet Olsun
|
|
|