|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dunyanin, italyan, lezzetli, mutfagi, mutfaklarindan |
![]() |
Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan MutfagiDunyanin en lezzetli mutfaklarindan biri - Italyan Mutfagi Fesleğenli burgu makarna: Malzeme - 1 paket burgu makarna - 60 gr ![]() - veya 2 tatlı kaşığı kuru fesleğen - 6 diş sarmısak - 45 gr ![]() - 125 gr ![]() - 6 yemek Kaşığı zeytinyağı - Tuz-biber - 2 adet kiraz domates Hazırlanışı Makarnayı, tuzlu ve yağlı suda 8 dakika haşlayıp, soğuk sudan geçiriniz ![]() Mixerde yıkadığınız fesleğen yapraklarını, sarmısak, dolmalık fıstık ve permasan peynirini çekiniz ![]() Karışıma zeytinyağını karıştırarak ekleyiniz ![]() Tuz ve karabiber ile tatlandırınız ![]() Haşlayıp, soğuttuğunuz makarna ile sosu karıştırıp, servis tabağına alınız ![]() Kiraz domates ile süsleyip servis yapınız ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan MutfagiFındıklı Çikolatalı Turta Malzeme - 225 gr ![]() - 125 gr ![]() - 3 yemek kaşığı mısır nişastası - 105 gr ![]() - 2 yemek kaşığı kakao - 1 paket kabartma tozu - 125 gr ![]() - 2 adet yumurta - 1 adet yumurta sarısı - 1 paket vanilya - 1 çay kaşığı tarçın Hazırlanışı Fındıkların 75 gr ![]() ![]() Önceden fırını 165 ºC’de ısıtınız ![]() Kenarları düz yuvarlak kek kalıbının içine yağlı kağıt serip, ayırdığınız 75 gr ![]() ![]() Fırından çıkarıp üzerini havlu kağıt ile örtüp, biraz soğutunuz ![]() ![]() ![]() Kek kalıbını Margarin ile yağlayıp, unlayınız ![]() ![]() Derin bir kasede, çekilmiş fındıklı şekeri, mısır nişastasını, kakaoyu ve tarçını karıştırıp, içine unu ve kabartma tozunu ekleyerek ilave ediniz ![]() ![]() Oda sıcaklığında bekletip, yumuşattığınız Sana’yı ilave ederek karıştırınız ![]() ![]() Mixerle karıştırarak yumurtayı karışıma ekleyip, 5 dakika çırpınız ![]() Hamuru, yağlayıp unladığınız kalıba döküp, ısıyı 200 ºC indirdiğiniz fırında 30-35 dakika pişiriniz ![]() Pişen keki 5 dakika kalıpta bekletip servis tabağına ters çeviriniz ![]() Kalan fındıkları büyük parçalar halinde mixerde çekip, kek daha sıcak iken bütün üzerini kaplayınız ![]() Soğutup, servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan MutfagiNapoli Usulü Kuzu Pirzolası Malzeme - 15 adet kuzu pirzolası (kişi başına 3 kalem hesabı ile 5 kişi için) - Tuz, taze çekilmiş - karabiber - 3 yumurta - 60 gr un ( 1/2 su bardağı) Bir su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi yada galeta unu - 30 gr Margarin (2 çorba kaşığı) - 60 gr konkase domates - 125 ml ( 1/2 su bardağı) domates sosu - 150 gr spagetti - 30 gr (7 1/2 çorba kaşığı) rendelenmiş kaşar veya permesan peyniri Hazırlanışı Kuzu pirzolalarının fazla yağlarını kesip, atın ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tavada Margarini eritin ![]() ![]() Margarini bir tencerede orta ateşte eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabağa dizdiğiniz pane pirzolaların yanına spagettiyi ilave edin ve üzerine peyniri serpin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan MutfagiMakarnalı Fasülye Çorbası: Malzeme - 2 su bardağı bardağı barbunya veya kurufasulye - 2-3 diş sarmısak - 2 tatlı kaşığı biberiye - 1 adet kuru soğan - 2-3 adet kereviz sapı ve yaprakları - 1 adet havuç - 5 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 su bardağı kelebek makarna, erişte, arpa şehriyesi - Tuz - çekilmiş karabiber - Rende permasan peyniri Hazırlanışı Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanın kabuklarını soyup, bütün olarak çorbanın içine koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() En son olarak zeytinyağını ekleyip, fasulyeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız ![]() ![]() Fasulyenin 1/3’ünü ayırıp kalanını karabiber, tuz ile birlikte püre haline getiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan MutfagiDomates Soslu Spagetti Napoliten Sos: Malzeme - 1 paket spagetti - 4 adet doğranmış domates - 2-3 diş sarmısak - 1 adet kesme şeker - 2 yemek kaşığı sıvı margarin - Tuz-karabiber Hazırlanışı Spagettiyi 8 dakika tuzlu ve yağlı suda haşlayıp, süzünüz ![]() Ufak bir tencerede sıvı margarini kızdırıp, sarmısakları kavurunuz ![]() Domatesleri ilave edip, tuz ve karabiber ile tatlandırınız ![]() Kesme şekeri de ekleyip, domatesin kokusunu gidene kadar pişiriniz ![]() Sosu mixer ile püre kıvamına getirip, haşlanmış makarnaya karıştırıp servis yapınız |
![]() |
![]() |
![]() |
Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan MutfagiBallı Fındıklı kek: Malzeme - 1 su bardağı tuzsuz badem (kabuksuz) - 1 su bardağı fındık - 90 gr ![]() - 60 gr ![]() - 60 gr ![]() - 60 gr ![]() - 2 yemek kaşığı kakao - 2 tatlı kaşığı tarçın - 125 gr ![]() - 175 gr ![]() - süslemek için pudra şekeri Hazırlanışı Bademleri ve fındıkları bütün olarak kavurup mixerden çekiniz ![]() Karışık portakal ve limon kabuğu rendelerini, badem ve fındıkları karıştırınız ![]() ![]() Unu, kakao ve tarçını eleyerek karışıma ekleyiniz ![]() Yayvan bir kek kalıbını Sana ile yağlayıp, unlayınız ![]() Ufak bir tencere içine şeker ve balı koyup, şeker balın içinde eriyene kadar karıştırıp, kaynatınız ![]() ![]() Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına döküp, üzerini kaşık ile düzeltiniz ![]() 150 ºC’de 60 dakikaya yakın pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan MutfagiDomates Soslu Spagetti (4 kişilik) Malzemeler : 225 gr ![]() 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet çentilmiş soğan 1 diş dövülmüş sarımsak 1 adet rendelenmiş havuç 400 gr ![]() ![]() 2 bardak et suyu 3 çorba kaşığı domates salçası Çekilmiş küçük hindistancevizi Kuru reyhan Karabiber Tuz Yapilisi: Zeytinyağını tavada kızdırın, içine soğanı, sarımsağı ve havucu atarak soğanlar ölünceye kadar 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun ![]() Domatesi katın, lezzet vermesi için tuzunu, biberini serpin ve birer çimdik hindistan cevizi ve reyhan koyun ![]() Et suyunun yarısını ( pişirme sırasında gerektiği taktirde biraz daha katabilirsiniz ) ve domates salçasını yedire yedire ilave edin ![]() ![]() Tadına bakın ve tuzunu biberini ayarlayın ( biraz toz şeker atmanız yerinde olur ) ![]() Spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra ( iki parmağınızla ezerek kontrol edin; çok ezik olmamalıdır,Italyanlar makarnayi az pismis severler ) süzgeçte süzün ![]() ![]() Servis yaptığınız zaman rendelenmiş çedar peynirini üzerine serpin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan MutfagiSteak Mushroom Pie Malzemeler: 1 kg bonfile 2 adet orta boy soğan 400 gr mantar 1 diş sarımsak 100 gr gravy sos(yada koyulaştırılmış et suyu) tuz karabiber 4 adet milföy hamuru 2 adet yumurta sarısı Yapilisi: Bonfileler kuşbaşı doğranır ![]() sotelenir ![]() ![]() Et suyunu çekinceye kadar sotelenir ve et suyu eklenir ![]() 30 dakika orta ateşte pişer ![]() En son bir tepsiye bir kat milföy dizilir üzerine yapılan karışımdan bir kaşık bir kat milföy üzerine karışımdan ve son milföyü de kattıktan sonra milföyün üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200°C ısıtılmış fırında 15 dakika milföylerin yüzeyleri kızarana kadar pişirilir ![]() Tepsiden kare bir şekilde kesilir tabağa alınır üzerine kendi sosu dökülür ![]() Mevsim sebzeleri ile servis edilir |
![]() |
![]() |
![]() |
Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan MutfagiSpagetti "Vongole" Kum Midyesi Malzemeler: - 1 paket spagetti - 200 gr ![]() - 3 diş sarımsak - 4 yemek kaşığı sıvı margarin - 3 yemek kaşığı krema - Tuz-karabiber - 1 yemek kaşığı zeytinyağı - 2 adet sivribiber Yapilisi: Zeytinyağlı ve tuzlu suda spagetti 8 dakika haşlayıp, süzdükten sonra 2 yemek kaşığı sıvı margarin ile yağlayınız ![]() Sivribiberlerin içlerini çıkarıp, ince ince doğrayınız ![]() Kum midyelerini iyice yıkayıp, süzünüz ![]() Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız ![]() Tavada 2 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırıp, sivribiber ve sarımsakları sote ediniz ![]() ![]() Ateşten alıp, kremayı ekleyip, karıştırınız ![]() En son sosu, spagettiye ilave edip, sıcak olarak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan MutfagiOsso Buko (İtalyan Usulü Dana İnciği) Malzemeler: - 5 adet 250 gr kemikli dana inciği - Tuz, taze çekilmiş karabiber - 30 gr (4 çorba kaşığı) un - 45 gr (3 çorba kaşığı) margarin - 200 gr (2 orta boy) soğan - 1 diş sarmısak - 500 gr konkase domates - 250 ml (1 su bardağı)sek beyaz şarap - 300 ml (1 1/4 su bardağı) et suyu - Buke garni - 2 çorba kaşığı limon suyu - 1 demet maydanoz Yapilisi: Etleri bir tencereye, üzerini örtecek kadar soğuk su ilave ederek koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan et suyunu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etleri fırından alın ![]() ![]() ![]() *Buke Garni: Defne yaprağı, maydanoz sapları ve yaban kekiği bir iple birbirlerine bağlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan MutfagiRizotto Milanez (Milano Usulü Pilav) Malzemeler: 1 bardak basmati pirinç 1 soğan (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 ince dilim kıyılmış pastırma 3 bardak tavuk suyu 50 gr ![]() Karabiber Tuz Yapilisi: Zeytinyağı ısıtılır ve soğanla pastırma, yakılmadan hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurulur ![]() ![]() Tavuk suyu ilave edilir, hafif ateşte kaynatılır ![]() Bir kere karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır ![]() 15-20 dakika kadar veya pirinçler yumuşayıp suyu çekinceye kadar pişirilir ![]() ![]() Rendelenmiş peynirin yarısı pilava katılır ve karıştırılıp sıcak servis yapılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan MutfagiYengec Corbasi (Zuppa di Granchi) Malzemeler: 225 gr ![]() 1 adet orta boy domates (soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış) 1 adet havuç 2 adet arpacık soğan 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1,5 çorba kaşığı beyaz şarap 2 diş sarmısak 3 karanfil 1 su bardağı süt Karabiber Tuz Yapilisi: Yengeç eti 2 saat sütün içinde bekletilir ![]() Şarap ve yağın dışında bütün malzeme tuzlu suda haşlanır, sonra tel bir süzgeçten geçirilerek püre yapılır ![]() Şarap ve yağ püreye karıştırılır ![]() Yengeç eti pürenin içine atılarak 30 dakika pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan MutfagiItalyan Salatasi Malzemeler: 3 adet havuç 3 adet patates 250 gr ![]() 8-10 dilim jambon 50 gr ![]() 8-10 adet kornişon turşu Yarım su bardağı mayonez Tuz Yapılışı: Havuçların kabuklarini temizleyip,bezelye iriliğinde doğrayın ![]() Pateteslerin kabuğunu soyduktan sonra onları da bezelye iriliğinde doğrayın ![]() ![]() ![]() Jambon ve füme dilini ince uzun dilimler halinde doğrayın ![]() Sebzelerin üzerine ekleyin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan MutfagiKabak Spagetti Malzemeler: 4 Adet Kabak 1/2 Demet Taze Nane 2 Dis Sarmisak 1/2 Demet Maydanoz 1/2 Su Bardagi Tuzsuz Antepfistigi Tuz, Karabiber 1 Corba Kasigi Tereyagi Yapilisi: Kabaklari temizleyip uzunlamasina incecik cubuklar halinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tencerede bolca su kaynatin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan Mutfagi |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dunyanin En Lezzetli Mutfaklarindan Biri - İtalyan MutfagiIrmik Böregi (Gnokçi) Malzemeler : 500 gr ![]() 1/2 su bardağından bir parmak fazla irmik 175 gr ![]() 2 yumurta 25 gr ![]() 1 çimdik hindistan cevizi Yarım çay kaşığı karabiber Bir çay kaşığı tuz Yapilisi: 25 cm ![]() ![]() Sütü derince bir tencerede kaynatın ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirin ve içine tuzu, biberi, hindistancevizini ve rendelenmiş peynirin yarısını yumurtaya katarak iyice karıştırın ![]() ![]() Ertesi gün soğuyup sertleşmiş olan gnokçiyi 3 cm ![]() ![]() ![]() Geri kalan rendelenmiş peyniri üzerine serpiştirin ve her karenin üzerine bir çimdik yağ koyun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|