Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bonfile, isviçre, usulü, versoix

Bonfile Versoix Usulü (İsviçre)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bonfile Versoix Usulü (İsviçre)



Bonfile Versoix Usulü (İSVİÇRE)


1500 gr Civarında Bonfile


1 ÇKSıvı yağ


16 Dilim Burger Peynir


300 gr Tost Jambonu


1 bardak Kırmızi şarap


Çok az suda eritilmiş 2 adet etsuyu tableti


Bir kutu Mis Krema


Tuz, beyaz biber, kırmızı biber





"İsviçrenin Belli bir bölgesinde yapılan ve beğenilen bir et yemeğidir"


Bonfileyi bütün olarak eğer tencereye sığmıyor ise ortadan ikiye bölerek 1 çorba kaşığı sıvı yağla her tarafı adeta kahvrengi olana kadar kavurunuz Ateş kuvvetli olmalı, ancak bonfilenin içi pişmemelidir Bonfile içi hafif pembe renkte ve biraz kanlı kalabilir


Kızartma bittikten sonra bonfile tencereden alınarak ılımaya bırakılır Ilımış bonfile çok keskin bir bicak veya elektrikli testere mutfak bıçağı ile 1 cm kalınlığında yuvarlak parçalara bölünür Yaklaşık 15-16 parça çıkar ve beher parçanın ağırlığı 100 gr civarında olur Servis esnasında her bir tabağa iki parça konulacağı varsayılmıştır


Dilinmiş bonfileleri hafif yağlanmış büyükçe bir PYREX kaba diziniz Her bir et parçasının üzerine etin büyüklüğüne göre ikiye katlayarak veya katlamayarak burger peynirini ve tost jambonunu koyunuz Alttan üste sırası Bonfile, Peynir ve Jambondur


Daha önce bonfileyi kızarttığımız tencereye 1 bardak kırmızı şarabı 2 Tabletle yapılmış et suyunu ilave ederek kaynatınız Şarabın suyu bir miktar uçtuktan sonra ateşin altını kısınız ve baharatları ilave ediniz Başka bir kapta çırparak katıştırdığımız Mis Kremayı da tencereye koyunuz Ve sadece bir taşım kaynatınız


Hazırladığınız bu sosu Pyrex kaptaki bonfilelerin üzerine dökünüz ve kremalı bonfileleri 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika tutunuz Beyaz pilavla, patates kızartması ile veya Tereyağlı Sebze haşlaması ile servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.