|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| alabalık, pişirilir, pişirme, yöntemleri |
Alabalık Pişirme Yöntemleri - Alabalık Nasıl Pişirilir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alabalık Pişirme Yöntemleri - Alabalık Nasıl Pişiriliralabalık nasıl pişirilir - alabalık pişirme usülleri - tuzda alabalık - kiremitte alabalık - alabalık buğulama Kiremit olan kaplarda tereyağında alabalık yemek çookkk ama çok güzeldir Fazla pişirmeye gerek yoktur Sırtını hafifçe çizmek pişirmeyi kolaylaştırır![]() Alabalıklar güzelce temizlendikten sonra bakkaldan torbası 1tl'ye alınabilecek olan kaya tuzunun içine yatırılarak dolaba atılır Sonra Önceden 240° C'de ısıtılmış fırında yarım saatpişirin Fırından çıkarıp tabağa alın Diğer tarafta zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın Alabalıkları zeytinyağlı sosla ve haşlanmış patateslerle servis yapabilirsiniz![]() Alabalık ızgara olarak yenebileceği gibi buğlaması ya da tereyağında yapılabilir ![]() Çiftlik balıkları genelde saman gibidir Alabalığı yenebilir kılmak için ilk önce yumurta daha sonra galeta ununa batırmak gerekir Alabalık öncesinde fileto olarak hazırlanmalıdır![]() alıntı |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|