![]() |
Doğu Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğu Anadolu Bölgesi Yöresel YemekleriKesmeli Yeşil Mercimek Çorbası Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı erişte (kesme) 1 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı kuru nanr 2 çorba kaşığı un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 8-10 bardak su ya da et suyu Yapımı: Yeşil mercimek bir gece önceden ıslatılır, ertesi günü haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Doğu Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğu Anadolu Bölgesi Yöresel YemekleriMalatya Usulu Tarhana Çorbası Malzemeler: 250 gr Malatya tarhanası 1 su bardağı siyah nohut Yarnm kg ıspanak 4 çorba kaşığı kavurma 2 su bardağı yoğurt 8 su bardağı su ya da et suyu 1 tatlı kaşığı tuz Yapımı: Bir gece önceden Malatya tarhanası ve siyah nohut yıkandıktan sonra aynı suya ıslatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|