08-13-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güney Afrika Yemekleri - Güney Afrika Yemekleri Ve Tarifleri
DUMPLİNG WİTH CREAM (GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ) / Krem ve Tarçınlı Buharda Toplar
- 1/2 kg
un
- 250 gr
tereyağı
- 4 yumurta
- 1/2 litre krem
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı su
- tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- tuz
Derin bir tencerenin yarısına kadar su doldurun, içine 40 gr tereyağı atın ve kaynamaya bırakın
Derin bir kaba unu koyun, üzerine kabartma tozunu, 1 çorba kaşığı toz şekeri ve tuzu ekleyin, bir karıştırıp sıvıyağı koyun Yumurtaları bütün olarak üstüne kırın ve birlikte bir tel çırpıcı ile çırpın Suyunu ilave edin ve yine karıştırın Hafif koyu, akıcı bir hamur elde edeceksiniz Bu hamuru bir çorba kaşığı ile tepeleme olarak alın ve kaynayan yağlı suya kaşık kaşık atın Tencerenin kapağını kapatarak Dumpling'ler kocaman toplar haline gelinceye kadar pişmeye bırakın Bu arada, tatlının servis kabını hazırlayın Bunun için derin bir servis kabının dibine, şekerin yarısını koyun, kaşıkla yayın Üzerine bol tarçın serpin Kalan tereyağını ceviz büyüklüğünde parçalar halinde bu tarçınlı şekerin üzerine top top koyun ve yine bol miktarda tarçın serpin Bu arada Dumpling'leriniz kocaman toplar haline gelerek pişmiştir Tencerenin kapağını açın, bu biraz şekli bozuk toplan sıcak sıcak bozmadan kevgirle suyunu süzerek çıkarın ve servis kabındaki tereyağı, şeker ve tarçın karışımının üzerine koyun Sıcak topların üzerine yine bol miktarda önce tarçın, sonra toz şeker serpin Üzerine bol krem dökün, kremin üzerine yine tarçın serperek sıcak olarak servis yapın
Not: Toz şekeri ve tarçını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
|
|
|