![]() |
Fırında Soğan Dolması Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Soğan Dolması Tarifi YapılışıFırında Soğan Dolması Tarifi 4 büyük soğan (kabukları soyulmuş) 1 tatlı kaşığı tuz 60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 100 gr dana kıyması 50 gr salam (ince doğranmış) 60 gr (1 su bardağı) taze ekmek içi 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 1 çay kaşığı kekik 1 defne yaprağı (ufalanmış) 1 çay kaşığı karabiber Keskin ve ince bir bıçakla soğanların üstlerinden 2 cm kadar bir kısmı kesip alınız ![]() ![]() ![]() ![]() Ortaları oyulmuş soğanları büyük boy bir tencereye koyup, üstlerini örtecek kadar su ekleyerek, içine 1/2 tatlı kaşığı tuz serpiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190° C) getirip, ısıtınız ![]() ![]() Doğrayıp bir kaseye koyduğunuz soğanlara dana kıyması, salam, taze ekmek içi, maydanoz yaprağı, kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz, biber ve kekiği ekleyip bir çatalla hepsini birbirine karıştırınız ![]() Büyük bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, pişirdiğiniz harcı oyduğunuz soğanların ortasına tepeleme doldurunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Fırın tepsisinin üstünü kapatıp, fırının orta katına sürerek 30-35 dakika, soğanlar yumuşayıp içlerindeki harç kızarana kadar pişiriniz ![]() Tepsiyi fırından alıp, soğan dolmalarını delikli bir kepçeyle bir servis tabağına çıkararak, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|