![]() |
Allaha Kulluk Nedir ? ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allaha Kulluk Nedir ? ?Allaha Kulluk Nedir ? Allah’a kulluk nedir Sual: Kâfirler ibadetle mükellef değildir ![]() ![]() ![]() ![]() CEVAP O âyetin meali şöyledir: (Ey insanlar, sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize kulluk edin ki, Allah’ın azabından korunmuş olabilesiniz ![]() Tibyan'da (Allah’ın varlığına, birliğine, inanmak suretiyle kulluk edin) diye açıklanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kur’an-ı kerimdeki (Ey iman edenler iman edin) demek, (Beni tanıyın) demektir ![]() ![]() Cahillerin imanına İman-ı mecazi denir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir âyet-i kerimede de mealen buyuruluyor ki: (Ben cin ve insanları, ancak bana kulluk etmeleri [beni tanımaları] için yarattım ![]() Bu âyet-i kerimedeki (Kulluk etmeleri, ibadet etmeleri için) ifadesi, âlimler tarafından (beni tanımaları için) diye açıklanmıştır ![]() ![]() ![]() Hadis-i kudside, (Tanınmak için her şeyi yarattım) buyuruyor ![]() ![]() ![]() Peygamber efendimiz, ilmin inceliklerini soran bedeviye buyurdu ki: - Sen ilmin başını öğrendin mi? - İlmin başı nedir ya Resulallah? - İlmin başı, Allah’ı tanımaktır ![]() ![]() Tapmak ne demek? Sual: Tapmak, tapınmak ne demektir? Allah’a tapmak ifadesi yanlış mıdır? CEVAP Yanlış değildir ![]() ![]() ![]() ![]() İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki: İster elimizle yapmış olalım, ister aklımız ve hayalimizle meydana getirelim, yaptığımız şeylerin hepsi, yaratıktır, yani Allahü teâlânın mahluklarıdır ![]() ![]() ![]() Üçüncü cild, 44 ![]() Allaha kulluk ederim, taptığım dergah bir, Bir lahza ayrılmadım tevhidden, Allah bir! |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|