|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
edilmiştir, hitap, insanlara, kuranda, öncelikle |
![]() |
Kuranda Niçin Öncelikle İnsanlara Hitap Edilmiştir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuranda Niçin Öncelikle İnsanlara Hitap Edilmiştir?Kuran genellikle insanoğlu diye hitapta bulunmaktadır - Bunun bir nedeni var mıdır - peygamberler hem insanlara hem de cinlere mi gelmiştir - Cinlerden peygamber olmuş mudur Soru: Kur'an-ı Kerim'de Bakara suresinden itibaren ilk başta insanlara yönelik emir ve yasaklar yani daha çok insanoğlu diye bahsedilmektedir ![]() ![]() 1) Her zaman bütün peygamberler hem insanlara hem de cinlere mi gelmiştir ![]() 2) Cinlerden peygamber olmuş mudur? 3) Kuran genellikle insanoğlu diye hitapta bulunmaktadır ![]() Cevabımız: 1) Kur’an’ın ifadelerinden anlaşıldığına göre, insanlık camiasında vahiy hitapları insanlardan olan peygamberler vasıtısıyla gelmiştir ![]() ![]() “De ki: Bana vahyolunduğuna göre bir cin cemaati Kur’ân’ı dinledikten sonra şöyle dediler: “Biz gerçekten doğru yolu gösteren harikulade bir Kur’ân dinledik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2) Alimlerin büyük çoğunluğuna göre, Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu konuda açık bir nas / ayet veya hadis olmamakla birlikte, İslâm’ın genel prensiplerine göre, Hz ![]() ![]() Örneğin, “Cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım ![]() ![]() “'Cehennemi cinlerden ve insanlardan bir kısmıyla dolduracağım ![]() ![]() ![]() Yine, “Ey cin ve insanlar topluluğu! İçinizden size âyetlerimi anlatan ve bu gününüzle karşılaşacağınızı bildirerek sizi uyaran peygamberler gelmedi mi?”(Enam, 6/130) mealindeki ayette cinlerin de gelen elçilerden sorulacağını göstermektedir ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3) Kur’an’da “insanoğlu!” ifadesinin pek çok hikmeti olabilir ![]() Birincisi: İnsanların cennete namzet olduklarını, onların evladı bulundukları babaları Hz ![]() ![]() ![]() ![]() İkincisi: İnsanların babası Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Üçüncüsü: Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Dördüncüsü: İnsanların ilk babalarının Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Beşincisi: Bütün insanların aynı anne-babadan geldiğini hatırlatıp ırkçılık yapanların, ırk üstünlüğü cehaletine saplananların yanlışlarına dikkat çekmek ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|