![]() |
Kulluğum Sultanlığımdır |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Kulluğum SultanlığımdırHatırlıyorum, bir tanıdığım 'Niçin namaz kılıyorsun?' diye sormuştu da hemen cevap vermek yerine, başka bir soruyla mukabele etmiştim: 'İlletini mi öğrenmek istiyorsun, hikmetini mi?' Şaşırmış, 'bu ne demek oluyor' demişti ![]() ![]() ![]() 'Şu halde illeti nedir?' 'İlâhî emir, sadece emredildiği için kılıyorum ![]() 'Ya hikmeti?' 'Saymakla bitmez ![]() ![]() ![]() ![]() Namaz kalbe gıda, rûha şifa, bedene sıhhat, vicdana ölçü, akla istikâmet, iradeye kuvvet ve duygulara intizam verir ![]() Namaz, hayatı disiplin altına alır, günahtan korur, manevî kirleri temizler ![]() ![]() ![]() Ancak bunların hiçbiri olmasaydı bile ben namazımı yine kılacaktım ![]() ![]() ![]() O zaman söyleyemedim, dostuma şunları da söylemek isterdim: 'Namaz îmânımın ifadesidir, acizliğimin, zayıflığımın, çaresizliğimin, kısacası kulluğumun itirafıdır ![]() Namaz gözümün nuru, gönlümün gözbebeğidir ![]() ![]() Secdedeki zilletimde izzetimi bulmuşum ![]() ![]() ![]() Namazda ben âlem olurum, âlem de ben olur ![]() ![]() ![]() Seccade tahtım, secde saltanâtım ![]() ![]() ![]() ![]() ömer sevinçligül -alıntı-
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|