Yufkalı Gerdan Kebabı

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Gerdan Kebabı



Yufkalı Gerdan Kebabı

MALZEMELER:


  • 1 kg kuzu gerdan
  • 2 soğan
  • 4 biber
  • 1 domates
  • 1 çorba k domates salçası
  • sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber
YUFKASI İÇİN:


  • 2 su b un
  • 1 çay b süt
  • tuz
  • su
ÜZERİ İÇİN:


  • yoğurt

HAZIRLANIŞI:

Kuzu gerdanı haşlayıp didiyoruz Yufkalarını hazırlamak için, unu karıştırma kabına alıyoruz Ortasını açarak sütü döküyoruz Kenarlarına tuzunu atıp ortadan yoğurmaya başlıyoruz Ilık su ilave ederek yoğuruyoruz

Hamurdan bezeler koparıp unlayarak yufka inceliğinde açıyoruz Geniş bir tavada yufkaları pişiriyoruz Soğanları ve biberleri doğruyoruz Tavaya sıvıyağ döküyoruz Soğanları ve biberleri kavuruyoruz Salçasını ilave ediyoruz ve domatesi içine rendeliyoruz Eti de ilave ediyoruz Tuzunu ve karabiberi atıyoruz

Yufkanın birini servis tabağına alıyoruz Hazırladığımız etli harçtan koyuyoruz Kat kat yufka ve etli harç koyuyoruz En üstüne etli harç gelecek şekilde koyuyoruz Yoğurttan kaşık kaşık üzerine koyuyoruz Maydanoz doğrayıp üzerine serperek servis ediyoruz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.