Bu Dünya Hayâldir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bu Dünya Hayâldirبِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم Bu dünya hayâldir Hindistan evliyâsından Seyyid Celâl Buhârî hazretleri, sohbetlerinde; - Bu dünya hayâldir Bugüne kadar geçen yıllar nasıl bir hayâl olduysa, bundan sonrakiler de hep hayâl olacak, derdi sık sık![]() O devirde bir din adamı vardı ki, bu zâtın aleyhinde konuşuyordu Yakınları;- Efendim, filân hoca sizin aleyhinizde konuşuyor, dediler ![]() Cevaben; - Sabredin, onun bu düşmanlığı yakında dostluğa dönüşecek, buyurdu ![]() Az sonra kapısı çalındı Açtığında o hocayı gördüler eşikte Hıçkırarak ağlıyordu Büyük zat tebessümle; - Gördüğünüz rüyâdan haberdarız Muradınız neyse söyleyin, buyurdu![]() - Efendim, kırk yıldır müderrislik yapıyorum Dün gece kendi kendime; “Yâ Rabbî, bunca yıldır Habîbinin hadîs-i şerîflerini okutuyorum Lâkin mübarek cemalini görmek hiç nasib olmadı Acabâ ne kusurum var ki?” diye düşündüm Bu düşünce içinde uyumuşum Rüyâda; - Sen Onu göremezsin! Çünkü sen Onun sevdiklerini sevmiyorsun, dediler ![]() Hatâmı anlamıştım Siz Efendimizin yanında edeble oturuyordunuz Sizi net olarak görüyor, ama Onu göremiyordum![]() Bunları anlatıp: - Sizi çok seviyorum Ne olur beni affedin, diye yalvardı![]() Mabârek, ona şefkatle bakıp; - Üzülme, muradına kavuşacaksın, buyurdu ![]() Adam sevinçle ayrıldı Ertesi sabah yine sevinç içinde gelip;- Çok şükür gördüm Bu, tamamen sizin himmetiniz, dedi![]() Ve diz çöktü önünde Onca yıllık hocalıktan sonra talebeliğe başladı Tasavvuf talebeliğine![]() Menkıbeler Abdüllatif Uyan |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|