![]() |
Namaz Kılmanın Bereketi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Namaz Kılmanın BereketiHikmet ehli zatlar buyuruyor ki: (İçki içmek büyük günahtır, içki içen namaz kılmamalı) deniyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salih bir zatın pazarcılık yapan komşusu, işten eve gelince çilingir sofrasını kurarak her gece gürültü yapar ![]() ![]() Bir gün kapı çalınır, kapıyı açıp bakar ki boyu, gökyüzüne kadar uzanan bir adam ![]() — Kazmayı al benimle gel! — Sen kimsin, beni nereye götüreceksin, bana ne yapacaksın? — Sus, kazmayı al benimle gel! Kazmayı alır beraber giderler, mezarlığa gelirler ![]() ![]() ![]() Mübarek zat şaşırır, bu benim vefat eden komşum der ![]() ![]() O zat da der ki: — Vefat eden komşun her günahı işlerdi; fakat namazını hiç bırakmazdı ve namazın arkasından da şöyle dua ederdi: Ya Rabbi biliyorum günahım çok; fakat Peygamber efendimizi, Ehl-i beytini, aralarındaki savaşlar ne sebeple olursa olsun, Eshab-ı Kiramı ve onların yolunda olanları seviyorum, onların hatırına günahlarımı affet, bana Cennetini ihsan et diye dua ederdi ![]() ![]() ![]() İbadetlerin hepsini kendinde toplayan ve insanı ü teâlâya en çok yaklaştıran şey namazdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|