Dua Ve Fazileti

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dua Ve Fazileti

Dua ve Fazileti

Ezel ve ebed ufkunda alnına sönmez ışıklar vuran Müslüman'ın imanı, keremi sonsuz, affı ve merhameti büyük olan tek 'a inanmakla başlar
İşte, maddesi ve manası buram buram iman kokan, dalga dalga mutluluk saçan ve kainatın en şerefli varlığı olan Müslüman'ın, 'ımıza karşı birçok vazifeleri vardır Bu vazifelerden biri de Dua ve niyazdır

Dua; bizi yaratan, yaşatan ve bize sayılmayacak kadar nimetler ihsan eden Yüce Mevla'mıza, yalvarmak yakarmak ve aczimizi ifade etmektir Dua bir ibadet ve kulluk vazifesidir
Müslüman içinde biriken dert ve ızdıraplarını, arzu ve emellerini, iç dünyasında ve dış dünyasında ola gelen bütün yaşantısını ancak 'a bildirir Rabb'ine karşı aczini ve noksanlığını ifade ederek yalnız O'ndan yardım ister Rabb'ine bildireceği bu mefhumlar
Sadece 'ın yardım edebileceği bilinciyle yapılır Zaten O'ndan başka da yardım edebilecek yoktur
O halde dua yalnız 'a yapılır 'tan başa dua edilecek yardım istenecek kapı yoktur Nitekim Yüze Kur'an-ı Kerim de şöyle buyurmaktadır:
-(habibim) Kullarım beni sana sorunca (haber ver ki) işte ben muhakkak yakınımdır Bana dua ettiğiniz zaman, ben o dua edenin davetine icabet ederim O halde onlar da benim davetime icabet ve iman etsinler Ta ki doğru yola ulaşmış olalar(bakara suresi 186)-
-O () kullarının tevbesini kabul eden, kötü hareketlerini bağışlayan, ne işlerseniz bilendir İman edip de iyi amelde bulunanlar(ın duasın)a icabet eder Onlara fazl(-u kerem) inden artırır da Kafirlere gelince: onlar için de çok çetin bir azap vardır(suara suresi 25-26)-
Müslüman, sıkıntılı ve dertli zamanın da değil, bolluk ve rahatlık anında da duaya muhtaçtır Çünkü dua, her anımızda Müslüman'a huzur verir, güven verir, maddi ve manevi ferahlık verir
Ne yazıktır ki, başımıza bir felaket geldiği anlarda, zelzele, fırtına ve darlığa düştüğümüz anlarda duaya sarılıyoruz Darlık anında O na sığınmak bolluk anında da O nu unutmak Müslüman'a yakışmaz Müslüman her anında 'ı hatırlamalı O na sığınmalıdır
Dua hem sığınak hem ibadet hem de kulu 'a yaklaştıran en büyük araçtır
Yüce Kur'an-ı Kerimde:
Rabbimiz şöyle buyurdu: Bana dua edin, size icabet edeyim Zira bana ibadetten, büyüklük taslayanlar hor ve hakir cehenneme gireceklerdir(mumin suresi 60)
Rabbinize yalvara yakara gizlice dua edin Şüphesiz ki haddi aşanları sevmez(araf suresi 55)
Buyurmaktadır
Peygamberimiz (sav) de hadislerinde şöyle buyurur
Şüphesiz dua, ibadetin ta kendisidir(1)
indinde dua dan daha şerefli bir şey yoktur(2)
Kim 'tan istemezse, ( ) ona gazap eder(3)
Rabbiniz haya ve kerem sahibidir Bir kul, ellerini O'na doğru açıp kaldırdığında, O elleri boş çevirmekten haya eder(4)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com