![]() |
.......Yedi Kutsal Gerçek......... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() .......Yedi Kutsal Gerçek.........Yedi kutsal gerçek ![]() ![]() ![]() - Kaç yıldır benim yanımdasın? - [COLOR="Blue"]20 yıldır efendim [/COLOR]- Bu zaman süresince benden ne öğrendin? - Hiçbir şeyle değişmeyeceğim yedi gerçek öğrendim ![]() ![]() - Söyle bakalım öyleyse neler öğrendin? - Baktım ki herkes bir şeyi dost ediniyor, ona gönül verip bağlanıyor ![]() ![]() Ben ise, beni hiç bırakmayacak, ölümden sonra bile benimle gelecek şeyleri aradım ![]() ![]() sonsuz bir yükselme yolculuğuna çıkmış insanoğlunun hiç tükenmeyecek azığı ve en gerçek dostlarıdır ![]() Çok güzel, ikincisi ne bakalım? - Baktım ki, insanların bir çoğu geçici dünya değerlerine dört elle sarılmış onları koruyor, kasalarda saklıyor, kaybolmaması için her çareye başvuruyor ![]() tutunmuş sımsıkı, onları elden çıkarmamak için çırpınıp duruyor ![]() ben varlığımı ve bütün isteklerimi O'na satıp, gönlümü yalnız O'nun sevgisine açtım ![]() - Devam et! - İnsanların üstün olmak için birbirleriyle yarıştıklarını gördüm ![]() Ancak bir çoğu üstünlüğü yanlış yerlerde arıyor ve birbirinin üstüne basarak yükselmek istiyordu ![]() değerlerinde değil, akıl ve ahlakça yükselmekte, kötülüklerin her çeşidinden el etek çekip, iyiliklere vasıta olmakta aradım ![]() ![]() boş yere hayatı zehir ediyorlar kendilerine ![]() bencillik ve çekememezlikten ileri geldiğini gördüm ![]() kirlerden arıtarak, herkesle dost olup, huzur ve güven içinde yaşamanın yolunu buldum ![]() - Sonra? - [COLOR="Black"]Nedense herkes hatasının sebebini hep dışta arıyor ve başkalarını suçlamak yoluna sapıyordu ![]() saklanıyordu ![]() eliyle geliyordu ![]() iradesine uymamaya ve vesvese verenin ağına düşmemeye çalıştım ![]() - Doğru ![]() ![]() ![]() haram demeden, her türlü hakkı çiğnemekten çekinmiyorlar ![]() başkalarının hakkını alıp onları yoksul bırakmakla, hem de bu haksızlığın azabını ağır bir yük gibi vicdanlarında taşımakla iki kere kötülük etmiş oluyorlar ![]() bölüşüldüğünde dünya nimetleri insanlara yeter de artardı bile ![]() güvenmek ihtiyacındadırlar ![]() ![]() ![]() ![]() Bunların hepsi de bir süre sonra yıkılacak eğreti desteklerdir ![]() ise yalnız O'na sığınıp yalnız O'ndan yardım diledim ![]() karşılığı sonsuz bir güven oldu ![]() - Seni tebrik ederim evladım ![]() kitaplarını inceledim ![]() ettim ![]() ![]() ![]() hayırlı cumalar allahın selamı ve bereketi üzerinize olsun amin |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|