![]() |
Ana Sözü Dınlememek... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ana Sözü Dınlememek...Bir kadinin bir oglu vardi, oglundan baska kimseside yoktu ![]() ![]() ![]() Annasi aglamaya basladi ![]() ![]() - Oglum, Mekke dedigin surasi degil ki, ne zaman gidip - geleceksin Sen gittikten sonra ben ne yapacagim, etme eyleme, diye yalvardiysa da oglu kararinda israr etti ve hacca gitmek üzere yola çikti ama, ananin da yüregi yanik kaldi ![]() Yalniz kalan anne üzgün bir kalple dua söyle etti: - Ya rabbi, oglumun ayriligina dayanamayacagim ![]() ![]() ![]() ![]() Ogul ananin bu yakarislarindan habersiz olarak yoluna devam ediyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ey ahali iste sizin caninizi yakan, malinizi çalan hirsiz nihayet yakalanmistir; bundan sonra rahat edeceksiniz, diye bagirdikça, genç, tellala söyle bagirmasini rica ediyordu: - Ey ahali iste anasinin sözünü dinlemeyip de illa ben hacca gidecegim diye yola çikanin hali budur, diye bagir diyordu ama derdini ta bastan kimseye anlatamamisti ki, tellala anlatsindi ![]() Bütün sehri dolastirdiktan sonra genci sehrin disinda bir yol kenarina attilar ![]() ![]() Genç adamcagiz kendi evlerinin kapisina gelince ;"Hu'" diye seslendi ![]() ![]() ![]() ![]() -Sapa saglam adamsin ![]() ![]() ![]() ![]() Genç: - Çalisamam gözlerim kör, deyince yasli kadin : - Ne oldu gözlerine? Diye sordu ![]() Genç: - Ne olacak, annemin hatirini kirdimi sözünü dinlemedim ![]() ![]() ![]() ![]() - Ya Allah'im! Duam agir olmus, ben onun gözlerinin kör olmasi için dua etmemistim, diye Allah'a yalvarmaya basladi ![]() Kadina gelen ilahi bir ses: - Onun suçuna karsilik biz sadece gözlerini kör ettik, aslinda anaya asi olanin cezasi daha agirdir ![]() ![]() Kadinin oglu dönüp gelmisti ama gözleri kör oldugu için hiç bir is yapamiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|