![]() |
Bir Şehîdimizin Son Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Şehîdimizin Son SözleriCenâb-ı Hak buyuruyor: ?Siz Allâh?ın dînine (onu muhlisler olarak yaşayarak ve başkalarına da ileterek) yardım ederseniz, Allâh da size yardım eder ![]() Rasûlullah (sav) buyurdular: ?Ümmetime ağır gelmeyecek olsaydı, hiçbir seriyyeden geri kalmaz, hepsine katılırdım ![]() ![]() 2 Haziran 1916?da Kolağası (Yüzbaşı) Mehmed Tevfîk, Çanakkale Harbi?nde bir İngiliz mermisi ile yaralanmış ve şehîd olmadan önce şu mektubu yazmıştı: Ovacık yakınlarındaki Ordugâhtan 18 Mayıs 1331 Pazartesi (1916) Sebeb-i hayatım, feyz-i refîkım, Sevgili babacığım ve vâlideciğim, Arıburnu?nda ilk girdiğim müthiş muhârebede sağ yanımdan ve pantolonumdan hâin bir İngiliz kurşunu geçti ![]() ![]() ![]() Hamd ü senâlar olsun Cenâb-ı Hakk?a ki, beni bu rütbeye kadar ulaştırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdiye kadar milletin bana verdiği parayı bugün hak etmek zamânıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgili babacığım ve vâlideciğim! Gözbebeğim olan hanımım Münevver?i ve oğlum Nezihciğimi önce Cenâb-ı Hakk?ın sonra sizin himâyenize bırakıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgili baba ve vâlideciğim! Belki bilmeyerek size karşı birçok kusurlarda bulunmuşumdur ![]() Sevgili hemşîrem Lütfiyeciğim! Bilirsiniz ki, sizi çok severdim ![]() ![]() ![]() ![]() Ey akrabâ ve dostlarım, cümlenize elvedâ! Cümleniz hakkınızı helâl ediniz! Benim tarafımdan cümlenize hakkım helâl olsun! Elvedâ, elvedâ! Cümlenizi Cenâb-ı Hakk?a tevdî ve emânet ediyorum ![]() Oğlunuz Mehmed Tevfîk |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|