![]() |
Eşinizi Yeniden Keşfetmeye Ne Dersiniz? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşinizi Yeniden Keşfetmeye Ne Dersiniz?Eşinizi yeniden keşfetmeye ne dersiniz? Bir hanım bana mektup yazmış, şöyle yazıyor özetle: "Kocam benden soğudu ![]() ![]() Bir adamın ineği varmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte rastgele biriyle aile hayatımızla ilgili bulduğu çözümler böyle olur ![]() ![]() Bana göre evlilikte mesut olmak isteyen, mutlaka mesut olur! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tebessüm etmesini bilen, eşini tenkit etmeyen, eşinin akrabalarına iyi muamele eden, dargın durmayan ve yüksek sesle konuşmayan hanımdan veya erkekten, eşi neden soğusun? Üstat Bediüzzaman buyurmuş ki: "Bir ailenin saadet-i ebediyesi, koca ve karı mabeynindeki bir emniyet-i mütekabile (karşılıklı güven) ve samimi bir hürmet ve muhabbetle devam eder ![]() İnsanlık tarihi boyunca her insan, ister yalnız olsun ister başkalarıyla beraber olsun, huzurlu olmanın yolunu aramıştır ![]() ![]() ![]() Huzursuzluğun sebebini dışarıda arayan, yanlış adrese gitti ![]() Şair diyor ki, "Ne bende sabr-ı sükûn Ne sende vefadan zerre İki yoktan ne çıkar Fikredelim bir kere" Eşler arasına soğukluk girebilir ![]() ![]() ![]() Bazı hanımlar böyle zamanlarda eşinden uzaklaşmanın, ailesinin veya akrabalarından birinin yanına gitmenin çözüm olabileceğini düşünüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yani iyimser olmak ![]() ![]() ![]() Buyrulmuş ki, "Eşinizin hoşunuza gitmeyen tarafları olursa sabredin; ona mukabil Allah size bazı mükâfatlarda bulunacak, hayırlı çocuklar, ev bark gibi ![]() ![]() ![]() ![]() Eşinden hoşlanmayan şöyle düşünecek; "Allah bana bu derdi verdi, başka dertler vermez ![]() ![]() ![]() ![]() Herkesin derdiyle sefasının çarpımı birbirine eşittir ![]() ![]() ![]() ![]() Evlilikte "hay hay" demeyi bilmek birçok sorunu çözmeye yeter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok dindar bir arkadaşım vardı ![]() ![]() ![]() Ona dedim ki: "Önce kendinle barış, sonra eşinle barışırsın! ![]() ![]() Yani iş, eşinizi keşfetmeye çıkmaktan başlıyor ![]() ![]() ![]() Hekimoğlu İsmail'in Yazısı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|