|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
adıyla, boşnak, boşnaklarca, böreği, dillendirilen, meşhur, pita |
![]() |
Boşnaklarca Dillendirilen Adıyla Meşhur Boşnak Böreği | Pita |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Boşnaklarca Dillendirilen Adıyla Meşhur Boşnak Böreği | PitaBoşnaklarca Dillendirilen Adıyla Meşhur Boşnak Böreği Pita ![]() Basit gibi görünse de, el mahareti isteyen bir börektir Boşnak böreği ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Nerden buldun bu gelini, bir Pita bile yapamıyor!" ![]() Yugoslavya' da Perşembe ve Pazar geceleri özellikle Pita yenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu böreğin harcında geleneksel olarak ıspanak veya pırasa kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler Hamuru İçin
![]() Yapılışı Unu geniş ve cam bir kaseye eleyerek koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Etrafındaki undan azar azar alarak yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun ve 2 eşit parçaya ayırın ![]() ![]() Bu arada iç harcı hazırlayın ![]() Böreğin iç harcı için, ince doğradığınız soğanı zeytinyağında 5 dakika soteleyin ![]() ![]() ![]() Ispanakları mümkünse tahta bıçakla yoksa elinizle kopararak sotelediğiniz soğana ekleyin ![]() ![]() Bekleyen hamurları oklava ya da merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın ![]() Açtığınız hamurun üzerine ayırdığınız zeytinyağından 1 tatlı kaşığı sürün ve elinizide yağlayarak hamuru açabildiğiniz kadar açın ![]() ![]() Bu işlemi, hamur yumuşamış ve yağını çekmiş olacağı için kolaylıkla yapabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Hamuru dolaptan çıkardığınız şekilde açın ve üst üste tekrar katlamayın ![]() ![]() ![]() Hamuru iki taraftan ortaya doğru yuvarlayarak iki uzun rulo elde edin ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız börekleri 200 derecede önceden ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin ![]() ![]() Pişen böreklerin üzerlerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 2 çorba kaşığı suyu karıştırarak sürün ![]() Kapalı bir kapta, temiz bir mutfak bezine sararak 10-15 dakika muhafaza edin ve sıcak servis yapın ![]() ![]() Not : Geleneksel olarak hazırlanan Boşnak böreği, sofra üzerinde veya oklava kullanılarak asla açılmaz ![]() ![]() Resimler ve tarif "Benim Yemek Kitabım"dan alınmıştır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|