Damat Paçası

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Damat Paçası



Damat Paçası






Malzemeler:
  • 1 adet tavuk butu
  • 7 bardak su
  • 5 adet yufka
  • Sıvıyağ
  • 2 bardak yoğurt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 3 diş sarımsak
  • Tereyağı ve kırmızı toz biber

Yapılışı:
  • 1 adet tavuk butunu 7 bardak su ile haşlıyoruz
  • Fırın tepsimizi yağlıyoruz Yufkamızın birtanesini tepsiye serip sıvı yağ sürüyoruz
  • Aynı işlemi bütün yufkalarımıza yaptıktan sonra fırında kızarana kadar pişiriyoruz
  • Soğuyunca, kaynamakta olan tavuk suyumuzdan 3 badak yufkaların üzerine döküp aynı boy başka bir tepsiyi üzerine kapatıyoruz
  • Diğer tarafta 2,5 bardak tavuk suyuna; yoğurt, un, sirke ve rendelediğimiz sarımsaklarımızı ilave edip muhallebi gibi pişiriyoruz
  • Yufkalarımızın üzerine döküyoruz
  • Didiklediğimiz tavuk butunu üzerine seriyoruz
  • En son olarak tereyağı ve kırmızı toz biberi kızdırıp üzerini süslüyoruz
  • Sıcak olarak servis yapıyoruz

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.