?eker Hoca |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
?eker HocaMalatya'ly imam Celal Tilgen, Malatya'daki ?eker Camii'nin imamy ?eker Hoca Ama bu lakaby sadece camiye borçlu de?il![]() Vaazlaryny laptopla veriyor Vaaz arasy reklam alyyor![]() Vaazyny 'Malatyaspor Galatasaray'y yensin, amin' diye bitiren ama kimseden tepki almayan bir din adamy ?eker Hoca bir alem hoca : 'Peygamberimiz ya?asaydy cipe binerdi, zaten devenin de iyisine binmi?!' diyor Teravih namazynda eli bo? gelen kadynlara : Televizyon programlaryna börek çörek yapyp gidersiniz, buraya eliniz bo? geliyorsunuz! ' diye takylyyor ![]() ?eker hoca Basyn Yayyn Halkla Yli?kiler mezunu Ya?yny sordu?umuzda '52 modelim!' diyor Y?te sorular ve cevaplar: Cemaatiniz camiden ta?yyormu? Nedir bunun esbab-y mucibesi?'Zebanilerden, cehennemde kaynayan kazanlardan, cehennem ate?inde yananlardan bahsetmem Cami korkutma yeri de?il, sevdirme yeridir Adam camiye zaten dert, yzdyrap içinde geliyor Bir de cehennemden mi bahsedece?iz? 'Camide promosyon uygulamanyz varmy?? 'Gelenleri caminin monoton havasyndan kurtarmak lazym Camiye gelen çocuklara camiyi sevdirmek gerekir Onlara sorular soruyorum, bilseler de bilmeseler de ?ehirler arasy bilet, çeyrek, cumhuriyet altyny veriyorum 'Camilerde niye devamly ayakkabylar çalynyr? ' Bizde ayakkabylar kaskoludur Ayakkabysy çalynana ayakkaby alyyorum 'Hep böyle grand tuvalet mi giyersiniz? 'Yslam dini cübbe, saryk, takke ve tesbihten ibaret de?ildir ![]() Peygamberimiz sycak iklimde ya?ady?y için entari giymi?ti Kutuplarda ya?asa öyle mi giyecekti?'Hurafeler ve batyl inançlara niçin bu kadar itibar ediliyor? '?iddetle kar?yyym Gidiyorlar türbelere, çaputlar ba?lyyorlar, ' Al sana göbek, ver bana bebek!' bunlarla u?ra?yyorlar Malatya'da Ke?af Baba Türbesi var Bir baktym kadynlar türbenin etrafynda neredeyse içki kokteyli yapyyorlar Yakyny içki içen eline viski, ?arap, raky ne varsa mezara getirmi? ?imdi bu adam kalksa bunlary kovalasa hakly de?il mi? Bunlar dini, takvim yapraklarynda, cami diplerinde ö?rendikleri için oluyor 'Cuma Namazynyn farzyny kyldyryp cemaati gönderdi?iniz oluyormu?, niye? 'Bu memleketin 330 milyar dolar borcu var Namazyn farzynykyldyrdyktan sonra; 'Haydi ?imdi gidin çaly?yn, memleket düzlü?e çyksyn!' diyorum '?eker Hoca devam ediyor: '?eker Camii'ne yalynayak gelinmesini yasakladym Aya?ynda mantar, egzama, ba?ka bir hastalyk olabilir Ynsanlar o ayakla basylan yere secde ediyorlar Diyanet Y?leri Ba?kan Yardymcysy'na cemaate galo? giydirelim dedim Henüz alamadym ama 1000 tane alyp koyaca?ym camiye '*** 'Bir gün sabah namazy için camiye gelmi?tim Üstünde hyrka olan birini gördüm ama çok karanlykty, tanyyamadym 'Kimisiniz?' dedim, 'Turgut Özal'ym' dedi O syrada Ba?bakandy Korumalaryny atlatyp gelmi? Annesi Hafize Hanym'la tany?tyryp aile imamlary olmamy, dini konularda onlary yönlendirmemi ve yylda 5 kere hatim indirmemi istedi![]() 'Babam için 5 kere hatim indirmiyorum, ancak bir kere yapabilirim! ' dedim 'Peki öldükten sonra mezaryma 5 yyl boyunca gelip dua okurmusun?' dedi ![]() 'Ya Amerika'da, Arabistan'da ölürseniz, nasyl geleyim?' dedim, onu da kabul etmedim ![]() Ama 4 yyl boyunca Özal ailesinin aile imamly?yny yaptym '*** 'Bir zaman cami yeni yapyldy?y zamanlarda 4 avize gerekiyordu Halde çaly?an birine; 'Sen camiye avizeleri getir, ben senin reklamyny yapayym!'dedim Cami doluyken cemaate; 'Namazyn farzy kaç diye sorsam aranyzda bilen olur, bilmeyen olur Haydi ondan da vazgeçtim, abdestin farzyny sorsam onu da bilen olur, bilmeyen olur ![]() Ama kaliteli, ucuz sebze ve meyvenin hal binasy No:47 ?ahin Topalo?lu'nda satyldy?yny bilip oraya gidersiniz!' dedim 15 gün sonra avizeleri getirdi 'Hocam, gelen giden benim dükkany soruyor, caminin ba?ka ihtiyacy var my?' diye sordu '*** 'Bir ara dünya kupasy maçy vardy Birkaç rütbeli ki?i teravihnamazyny da, maçy da kaçyrmak istemiyordu 'Hocam ne yapaca?yz?' diye sordular 'Teravihe gelin, hyzly kyldyryp sizi maça yeti?tiririm! ' dedim Birkaç rekaty hyzly hyzly kyldyrdym Sonra biraz rolantiye almy?ym Maça geciktiler 'Hocam ne yaptyn? Yyi gidiyordun,sonra birden yava?ladyn?' dediler 'Yahu radara yakalandyk! Görmediniz mi, cemaatin arasynda Malatya Müftüsü vardy?' dedim ![]() Kyrmyzyly bölüme dikkat koptum orda yaaaaaaa ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|