![]() |
Dördüncü Abbasi Halifesi El-Hadi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dördüncü Abbasi Halifesi El-HadiDördüncü Abbasi Halifesi El-Hadi zamanında, Bağdad’da yaşayan salih ve hayırsever bir zenginin, fakir bir komşusu vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “BENİ ONUN BAHÇESİNDE ÖLDÜR!” Gün geçtikçe adamın kıskançlık ateşi körükleniyor ve kendisine ızdırap veriyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu haset adam, bütün çabalarından bir netice alamadığını görünce, bir köle aldı ![]() “Ey köle! Falan komşum çok büyük servete sahiptir; bundan dolayı çok rahatsızım! Onun ölmesini istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() “Bu nasıl bir düşüncedir? Siz kendinizi öldürmekle ruhunuzun rahat olmasını mı istiyorsunuz?” dedi ![]() “Ben senelerdir onun saadetini gördükçe her gün ölmekten beter oluyorum ![]() ![]() ![]() ![]() “ÇABUK OL, İŞİ TAMAMLA! ![]() ![]() Kıskanç adam, ertesi gün kölesiyle beraber bu komşusuna ziyaret bahanesiyle gitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birkaç saat sonra adamın cesedini zenginin bahçesinde buldular ![]() ![]() Haber halifeye ulaştı ![]() ![]() ![]() ![]() “Hasetçi insana bir ceza vermeye lüzum yoktur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|