![]() |
Herkese Hayır Duâ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Herkese Hayır DuâHerkese hayır duâ Geçen hafta çarşamba gecesi komşumuz Yılmaz bey geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Deşarj olması, rahatlaması için müdahale etmedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sen Peygamber efendimizin Uhud savaşını biliyor musun? - Duydum ama detayını bilmiyorum ![]() - Anlatayım ![]() ![]() ![]() ![]() - Ondört asır önce olmuş savaşın benimle ne ilgisi olacak? - Ben anlatayım, kararı sen ver! Uhud savaşında, müşrikler Peygamber efendimizi öldürmeye yemin etmişlerdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "- Ya Resûlallah, bu kendini bilmezlere bedduâ etseniz de, Allahü teâlâ bunları helâk etse ![]() Mübarek eli ve yüzü kan içindeyken ve çok sevdiği amcası Hz ![]() "- Ben lânet etmek için gönderilmedim ![]() ![]() ![]() Sonra şöyle duâ buyurdu: "Ya Rabbi! Bunlara hidayet et! Tanımıyorlar, bilmiyorlar, bilselerdi böyle yapmazlardı ![]() ![]() Bir Müslüman bir sıkıntıya düştüğü zaman, çıkış yolunu, Peygamberimizin ve onun yolunda olan Allah dostlarının hayatlarına, yaşayışlarına bakarak bulmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Bağdat'ta Ma'rûf-i Kerhî isminde kerametleri, güzel sözleri ve nasihatleri ile meşhur bir zat vardı ![]() ![]() ![]() ![]() "- Efendim, bedduâ edin de Allahü teâlâ bu kendini bilmezleri nehrinde boğsun, insanlar da böylece onların zararlarından kurtulsunlar ![]() Bunun üzerine kayıktakiler için şöyle duâ etti: "- Ya Rabbi! Sen bu kullarını dünyada neşelendirdiğin gibi âhirette de neşelendir ![]() Talebeler bu duâya bir mana veremediler ![]() "- Efendim, böyle duâ etmenizin hikmetini anlayamadık ![]() "- Bekleyiniz, söylediklerimin sırrı şimdi ortaya çıkar ![]() Talebeler dikkatle kayıktakileri takip etmeye başladılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Ma'rûf-i Kerhî hazretleri talebelerine dönüp buyurdu ki: "- Gördüğünüz gibi, herkesin istediği oldu ![]() ![]() Bunları anlattıktan sonra Yılmaz beye dönüp sordum: - Bu olayları, senin başına gelenlerle ilgili olarak ayrıca yorumlamaya ihtiyaç var mı? - Yok söylemek istediğini çok iyi anladım ![]() ![]() ![]() Yılmaz bey gittikten sonra düşündüm: Bir kimsenin kalbinde Peygamber sevgisi ve Allah adamları sevgisi varsa gerisi kolay ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MEHMET ORUÇ |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|