![]() |
Seccadem |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() SeccademNefsimden huzur-u İlahi'ye kaçış yerimdir ![]() ![]() ![]() Zalimden, zulümden, cehaletten, ihanetten kaçarken çalacağım kapının eşiği, beni benden kurtaracak tek Kurtarıcı'nın merhamet makamına iltica dilekçemin kabul yeridir o ![]() İçi başka, dışı başkalardan, dili başka, kalbi başkalardan, aklıyla gönlü arasında köprü kuramayanlardan, hem kendini hem de başkalarını kandıranlardan, zararla oturup zararla kalktıkları halde kârlı olduklarını zannedenlerin zannından O'na sığındığım yerdir; seccade! ![]() ![]() "Var" ;da imtihanımın şımarıklığından, "yok"ta imtihanımın tıkanıklığından, zaafiyetimden, zavallılığımdan, el açıp boyun büktüğüm, diz vurup alın sürdüğüm, Miraç'a "start!" yeridir; seccadem! Nemrut'tan Hz ![]() ![]() ![]() Şükür yeri, , zikir yeri, fikir-tefekkür yeri, madde ile mânâyı, dünya ile ahireti ayarlama yeri, insan-ı kâmil olma yeridir ![]() Ruhumun, bedenimin huzur bulduğu, Yaradan'ıma sevgimin, muhabbetimin, bağlılığımın, ibadetimin; kulluğumun ifadesidir, seccadem! Necaset dolu dünyamda seccade kadar pak bir mekânım, ahirete; seccade kadar, seccade gibi, götürebileceğim bir "ahiret sermayem" olsun inşallah ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Seccadem |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() SeccademÜniversitede okuduğumuz, 80'li yılların ortasıydı ![]() ![]() ![]() ![]() Namaz kılmayan arkadaşlar zaman içerisinde kitaplığımıza ilgi gösterdiler, kitaplarımızdan okudular, kafalarında soru işaretleri oluştu ![]() ![]() ![]() Başörtüsü memleketin en önemli sorunuydu; şimdi olduğu gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O dönemde ben diğer arkadaşlardan farklı olarak namazlarımı düzenli kılmaya çalışıyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böylece öğrenciliğimiz sona erdi, yavaş yavaş herkes memleketine gitmeye, kendine hayat kurmaya başlıyordu ![]() ![]() Aradan yıllar geçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıllar böylece geçti, yaşım 40'a yaklaşıyordu, yüklendiğim dünyevî sorumluluklar bir tarafta, dinî hassasiyetlerimi neredeyse kaybetmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evliya menkıbelerinde rastlanılan bir şeyi 20 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Nasıl oldu bu iş, bu aşkı nereden buldun, dedim ![]() — Yıllar önce senin kıldığın namazları, okuduğun Kur'anı izledim ![]() ![]() Eve döndüğümde kâbuslar içerisinde uykusuz geceler geçirmeye başlamıştım ![]() Namaz kılmaya kalktığımda gösteriş için yaptığım duygusuna kapılıyordum ve yerime oturuyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yatsı namazını kıldım ve korku içersinde yattım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşündüm, arkadaşım seccadeyi eskitmiş, parçalamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ım arkadaşım nasıl bir aşkla, kim bilir geceler gündüzler boyu Allah'a yakarırken seccadeyi parça parça etmişti? Muhammed Seyfi alıntıdır Somurtuş ki bıçak, nara ki tokat Zift dolu gözlerde karanlık kat kat Yalnız seccademin yününde şefkat Beni kimsecikler okşamaz madem Öp beni alnımdan sen öp seccadem Necip Fazıl Kısakürek |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|