İlahi Armağan -33- Meclis |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İlahi Armağan -33- Meclis33 MECLİSBu konuşma pazar günü sabah üzeri Ribât’ta yapıldı ![]() Konuşma tarihi: Hicrî 13 Cemâziyelâhir 545, Milâdî 1150 ![]() Bir kimse, Allah'ı seveni görürse, kalbi ilâhî tecelliye kavuşur İstidadı varsa, sır âlemi ile Hakk'a vasıl olur![]() Rabb’imizin varlığı görülür Peygamber (s a v) Efendimiz şöyle buyururlar: “Rabb’inizi güneş ve ayı görür gibi göreceksiniz O'nu görmek bir karşılığa bağlı değildir ”O'nu sevenler bugün kalpleri ile görürler Yarın baş gözleri ile![]() ![]() O'na benzeyen yoktur Gören O'dur, işiten O'dur![]() O'nun sevgili kulları, yalnız O'nun rızasını gözetirler Başkası onlar için önem taşımaz Yardımı yalnız O'ndan beklerler Başkalarına karşı kusurlu olurlar![]() Dünyanın çaresizlik acısı onlar için bir tad olur Dünyalıkları bol da olsa azla yetinirler; fazlasını dağıtırlar Yeter ki, Yaratan razı olsun Ötesi onlara hiç gelir Nimetleri ve her şeyi O'nunla almak onlar için âdet olur![]() Hak'la olmak onlar için en büyük zenginliktir Hak onlara hastalık verirse nimet sayarlar Yalnız bırakırsa ülfet bilirler Halktan uzak olurlarsa Hakk'a yakınlık sayarlar Allah yolunda yorulmak onların rahat hâlidir![]() Size mübarek olsun, ey nefislerini ve boş heveslerini bırakanlar Hak'tan razı olup, O'nda yok olanlar! |
|
İlahi Armağan -33- Meclis |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İlahi Armağan -33- MeclisEy cemaat! Bilgisi ve aklı sizden fazla olana akıl satmayınız; bilgiçlik taslamayınız Hak Teâlâ şöyle buyurdu: “Allah bilir; siz bilemezsiniz ” (el-Bakara, 2/216)Hak Teâlâ'nın emirlerine uyunuz Sizin için ve başkaları için yaptığı şeye razı olunuz Size bir şey olursa sonunu bekleyiniz Başkalarına da olunca dilinizi tutunuz Olan işler O'nundur; sizi ilgilendirmez Yardım etmeniz kabilse ediniz![]() İlâhî bilgiye ermek arzusunda iseniz, akıl ve bilgi yönünden iflâs ayağı ile Hakk'ın önünde durunuz ![]() Düşününüz; fakat bir şey seçmeyiniz Hayrete dalınız, ilâhî bilgi gelir![]() Önce hayrete dalmak, sonra bilgi edinmek, daha sonra bilenlere ermek Sonra kasd; kasdın sonu maksada ermekle biter İrade sahibi olunca murada varılır![]() İşitiniz ve amel ediniz İpliğinizi lifler hâlinde açığa çıkarıyorum Çürük iplerinizi açıyor; kopma ihtimali olanları yeniden bağlıyorum Sizin derdinizden başka derdim yoktur Yalnız sizin üzüntünüzü gidermek istiyorum Ben bir kuşa benzerim Uçtuğum yere giderim Yitirdiğimi hemen bulurum Arzu sizindir; ey atılan taşlar; ey kan yükü tembeller ve nefsin bağladığı kişiler; ey aklını her şeye yoranlar, hâlinizi siz düşününüz![]() Allah’ım, rahmetini bana da ver, onlara da ![]() ![]() ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|