![]() |
Peynirli Tül Böreği, Fırın Sütlaç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Tül Böreği, Fırın SütlaçHatice ÇALIŞ Sıcakken su böreği kıvamında olan çok kolay bir börek tarifini okuyuculara hatırlatmak, bilmeyenlere de duyurmak istiyorum bu ay ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PEYNİRLİ TÜL BÖREĞİ Malzemeler • 2 adet yufka • Yarım litre süt • 5 adet yumurta • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir • 3 yemek kaşığı tereyağı/margarin • Tuz Yapılışı Sütü geniş bir kaba alın ve içine yumurtaları kırıp güzelce çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Kabak-dereotu, beyaz peynir-maydanoz ile de hazırlanabilir ![]() ![]() FIRIN SÜTLAÇ Malzemeler • 1 litre süt • 1 çay bardağı pirinç • 1 su bardağı toz şeker • 3 yemek kaşığı nişasta Yapılışı Pirinçleri yıkayıp bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilavesiyle pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Malzemeleri kişi sayısına göre çoğaltabilirsiniz ![]() ![]() PAZARDA NE VAR? Biberiye, mantar, kestane, nar, taze fındık BİLELİM Kaşar peynirin küflenmemesi ve daha uzun süre dayanması için buzdolabına koyarken önce kağıt peçeteye sarıp sonra hava almayacağı bir kaba koyun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|