Meyveleri Kabuklarıyla Tüketin |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveleri Kabuklarıyla TüketinElma, armut, incir gibi kabuklu meyvelerin, güneşten sağladıkları renk maddelerindeki vitamin değerleri dolayısıyla kabuklarıyla tüketilmesi öneriliyor ![]() Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde görev yapan Prof Dr Arsan Bilişli, meyvelerin renk maddelerinin oluşması için güneş ışığı görmesi gerektiğini, bu şekilde vitamin C ve glikozun oluştuğunu söyledi![]() Bilişli, meyvelerdeki renk maddelerinin tümünün, antikanserojen olduğu için kabuğuyla tüketilmesinin önemli olduğunu vurguladı: "Kabukları, meyvelerin doğal koruyucu unsurudur Organik asitleryönünden çok zengindirler Ancak, meyveler ne kadar yıkanırsa yıkansın zirai ilaç kalıntısı olabilir![]() Bu nedenle gıda güvenliği açısından kabuğunu soymak zorunda kalıyoruz Elma, armut, incir gibi meyveler, güneşten sağladıkları renk maddelerindeki vitamin değerleri dolayısıyla kabuklarıyla tüketilmelidir "
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|