|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çalıştıran, egzersizler, hangileridir, vücudu |
![]() |
Tüm Vücudu Çalıştıran Egzersizler Hangileridir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Vücudu Çalıştıran Egzersizler HangileridirTüm vücudu çalıştıran egzersizler hangileridir Başlamadan önce olduğunuz yerde hafif bir koşu ya başka bir ısınma egzersizi yapın ![]() ![]() Başlamadan önce olduğunuz yerde hafif bir koşu ya başka bir ısınma egzersizi yapın ![]() ![]() Step: Merdiven basamaklarıyla, ya da bir bank kullanarak yapın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabit “lunge”: Bir bacağınızı ileri, diğerini de geriye uzatın ![]() ![]() ![]() Şınav: Dizleriniz yerde ya da bildiğimiz şınav şeklinde yapabilirsiniz ![]() ![]() Kürek: Bu egzersizi spor salonunda kablolu bir kürek makinasında, ya da evde elastik bant kullanarak yapabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mekik: Dizlerinizi kırın, ayaklarınızı yere basın ve başınızı, boynunuzu ve omuzlarınızı yerden kaldırın ![]() ![]() Vücut squatı: Eğer varsa 4,5 kiloluk dambıl kullanın (squat’ı yaparken bunları elinizde tutun) ![]() ![]() ![]() Step “lunge”: İleri doğru uzun bir adım atın, arkada kalan dizinizi yere yaklaştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baş üstü dambıl presi: Bacaklarınızı omuz genişliğinde açın, kollarınızı yere koşut şekilde iki yana uzatıp dirseklerden kırın, elleriniz havada olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dambılla oturarak pazı çalışması: Bir ağırlık sehpasına, dirsekleriniz iki yanınızda ve avuçlarınız yukarı bakar şekilde oturun ![]() ![]() ![]() ![]() Kolun üst arka kısmını çalıştırmak için (tricep dips): Bir ağırlık sehpasının ucuna oturup sehpayı ellerinizle kavrayın, parmaklarınız ileri baksın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bisiklet: Mekik pozisyonunu düşünün ve bacaklarınızı yerden 15 cm kadar kaldırın ![]() ![]() ![]() Bacaklarınızı yanlara kaldırın: Bir yanınız üzerine yatın ve üstteki bacağınızı yavaşça 30 antim kadar yukarı kaldırın ve daha sonra gene yavaşça indirin ama alttaki bacağınıza değdirmeyin ![]() ![]() Baldırları çalıştırın: Bir basamağı çıkıp parmak ucunuza basın ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi tüm egzersizi tekrarlayın ![]() Gevşeme ve esneme egzersizleriyle sonlandırın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|