![]() |
Simit Tridi-Yöresel-Kastamonu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Simit Tridi-Yöresel-KastamonuSimit tridi-yöresel-kastamonu Malzemeler: 2 adet susamsız kastamonu simiti 1 litre et suyu 300 gr yoğurt 3 diş sarımsak 250 gr kıyma 100 gr Teremyağ 1 yemek kaşığı salça Yapılışı: 1- Bayat simitleri ince ince dilimleyin ![]() ![]() 2- Tavaya Teremyağını alın üzerine salçayı ekleyerek 1-2 kez kavurun, salçanın üzerine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin ![]() ![]() 3- Et kuyunu kaynatın, kaynayan et suyunun içine dilimlediğiniz bayat simitleri atın, yumuşayan simitleri kevgir yardımıyla süzerek servis tabağına alın ![]() 4- Simitlerin üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, sonra da kavrulmuş kıymayı gezdirerek servis yapın ![]() [img]pixel ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|